Hlavní obsah

Zemřel Carl Weathers, představitel Apolla Creeda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Carl Weathers měl rád herectví už od základní školy, kde vystupoval v divadelních hrách.

Reklama

Ve čtvrtek zemřel americký herec a fotbalista Carl Weathers. Podle jeho rodiny to bylo ve spánku. Hrál v několika akčních filmech, diváci si ho mohou pamatovat z kultovní série Rocky nebo ze seriálu Mandalorian.

Článek

Býval hráčem amerického fotbalu, pak se stal hvězdou hollywoodských akčních filmů. Včera ve svých 76 letech Carl Weathers zemřel, informuje agentura AP. Jeho rodina vydala prohlášení, že zemřel „klidně ve spánku“.

Proslavil se například díky filmu Rocky, ve kterém po boku Sylvestera Stallona ztvárnil Apolla Creeda, který je nejdříve Rockyho nepřítelem, ze kterého se následně „vyklube spojenec“. Ve filmu Predátor si pak zahrál vedle Arnolda Schwarzeneggera roli plukovníka George Dillona. Diváci si ho mohou pamatovat i z nedávného seriálového hitu Mandalorian, kde se Weathers objevil ve všech třech sériích, přičemž jednu z epizod i režíroval.

Weathers vyrůstal v New Orleansu a už na základní škole začal vystupovat v divadelních hrách. Na střední škole ho ale vášeň pro atletiku zavedla jiným směrem. K herectví se nicméně později vrátil.

Objevil se tak v několika filmech včetně snímku V žáru noci nebo v televizním seriálu Starsky & Hutch. Poté, co bojoval proti nacistům po boku Harrisona Forda ve filmu Oddíl 10 z Navarone, dostal Weathers svou přelomovou roli – Creeda. V rozhovoru pro Hollywood Reporter uvedl, že jeho začátky v této kultovní sérii nebyly nijak snadné. Aby získal roli, musel například lhát, že má zkušenosti s boxem.

Mezi Weathersovy idoly patřil například herec Woody Strode nebo boxer Muhammad Ali. „Je tolik lidí, kteří přišli přede mnou, které jsem obdivoval a jejichž úspěch jsem chtěl napodobit, a prostě tak nějak dosáhnout měřítek, kterých dosáhli oni. Kteří vytvořili cestu, po níž jsem mohl jít a díky níž jsem našel úspěch. A doufám, že mohu inspirovat někoho dalšího, aby také odváděl dobrou práci. Myslím, že jsem prostě šťastný člověk,“ cituje AP Weathersův rozhovor pro Detroit News z roku 2023.

Reklama

Související témata:
Carl Weathers
Apollo Creed

Doporučované