Hlavní obsah

Zákaz laptopů na palubě letadel do USA padl v dalších arabských zemích

Na trase z Kuvajtu a Jordánska do USA mohou mít cestující opět notebooky na paluběVideo: Reuters

 

Reklama

Kuwait Airways a Royal Jordanian se staly dalšími leteckými společnostmi z Blízkého východu, které znovu umožní cestujícím přepravu notebooků na linkách do USA.

Článek

Oba dopravci uvedli, že po spolupráci s americkými úředníky došlo ke zpřísnění bezpečnostních kontrol z Kuvajtu a Jordánska. Royal Jordanian tak obnovily přímé lety do tří amerických měst z jordánského hlavního města Ammán.

Spojené státy již v březnu tohoto roku zakázaly přímé lety z osmi převážně muslimských zemí kvůli možnému ohrožení. USA k tomuto kroku vedlo zjištění, že se Islámský stát snaží zdokonalit techniku výbušnin skrytých v bateriích elektronických zařízení. Následně vydaly Spojené státy spolu s Velkou Británií zákaz vnášení většiny elektronických zařízení na palubu letadel mířících přímo do USA a Británie z vybraných zemí.

Minulý týden byl obnoven provoz společnostem Etihad Airways, Turkish Airlines, Emirates a Qatar Airways. Zrušení zákazu v blízké době oznámily také letecké společnosti v Saúdské Arábii, Maroku a Egyptě. Ze Saúdské Arábie by pak mohli mít cestující notebooky na palubě od 19. července.

Reklama

Související témata:

Doporučované