Hlavní obsah

Zásilkovna spouští doručování balíků po celých Spojených státech

Rozhovor se spolumajitelkou Packety a zakladatelkou Zásilkovny Simonou Kijonkovou o expanzi do USA.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Česká digitální logistická platforma Zásilkovna přidává další výdejní místa. Tentokrát ale v USA, kam si Češi budou moci poslat balíček už od 265 korun. Exkluzivně pro Seznam Zprávy to v rámci rozhovoru řekla Simona Kijonková, spolumajitelka společnosti Packeta, kam spadá i Zásilkovna.

Článek

„Můžu zcela exkluzivně říct, že v tomto týdnu spouštíme zasílání do USA,“ potvrdila Simona Kijonková. O těchto plánech mluvila několik měsíců, takže některé české e-shopy už na tuto službu netrpělivě čekají.

Balíky do USA od 265 korun

„Máme už i první zájemce z řad e-commerce a internetových obchodů, kteří se na toto dodání velmi těšili. Startujeme totiž na 260 korunách,“ dodává Kijonková s tím, že jsou schopni balík doručit za pět až deset dnů od odeslání.

Služba bude fungovat stejně jako při doručování do jiných států, balík tedy bude možné například po celou dobu sledovat. Zatím bude Zásilkovna do USA doručovat balíky do dvou kilogramů, dodání těžších zásilek bude spuštěno v následujících měsících.

Packeta a Zásilkovna

Zásilkovna patří do skupiny Packeta.

Spolumajitelkou je Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny.

Loni přepravila Packeta více než 19 milionů zásilek, o 84 % více než v roce 2018.

Obrat v roce 2019 dosáhl meziročně 60 % růstu na téměř 1,3 miliardy korun.

Zásilkovna je napojena na 66 logistických přepravců ve 33 zemích.

Vstup na americký trh byl nejjednodušší

Oproti expanzi do jiných států, jako bylo například Rusko, byla cesta do Ameriky podle Kijonkové mnohem jednodušší a rychlejší.

„Pro mě byla Amerika jedním z nejsnazších trhů, na který jsme vstupovali. Opravdu jsou trhy, kde jsme tento proces zahájili v časově mnohem delším předstihu než ve Spojených státech a ještě tam nejsme. Jde například o Blízký východ,“ popisuje.

Zatímco v USA nevnímá žádné výrazné bariéry pro vstup na tamní trh a firmu založila na dálku, v Maďarsku nebo Rumunsku, kde společnost také působí, naráží na velkou byrokracii. A právě ta představuje problém i v Dubaji, kam by Zásilkovna v následujících týdnech měla rovněž expandovat.

Zároveň se spuštěním doručování zásilek do Dubaje plánuje Simona Kijonková i pořízení vlastního letadla, aby společnost nemusela využívat leteckou přepravu jiných firem.

Reklama

Doporučované