Hlavní obsah

Zatčený vysavač, kremační pec jako dětská hračka a růst ceny českých bytů se dostává na špičku EU

Čtvrtek 11. dubna pohledem Petra Švihela.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Výběr témat ze zpravodajství i sociálních sítí připravil reportér Petr Švihel.

Článek

Růst cen bytů a domů v České republice v posledním čtvrtletí loňského roku vzrostl bezmála o deset procent. Průměr v Evropské unii přitom byl růst o 4,2 procenta. Razantnější nárůst než v Česku zaznamenalo jen Slovinsko a Lotyšsko.

Vídeňská pohřební služba připravila suvenýry pro děti. Nabízí například kremační pec jako stavebnici. Nápad na prodej hraček prý vyplynul z rozhovorů s klienty, kteří si nevěděli rady, jak se s dětmi bavit o smrti.

Na cyklisty už nebudou skákat lvi na procházce. Novela z dílny Ministerstva zemědělství totiž zakáže venčení šelem na veřejnosti, a stejně tak i takzvané mazlící koutky. Dopadnout by měla i na chovatele amatéry, kteří mají zálibu v nebezpečných zvířatech. Naopak drezúra v cirkusech bude nadále možná.

Policisté zpacifikovali prvního podezřelého robota. Muži v americkém Oregonu se nezdálo, co se děje v jeho koupelně. Bylo tam zamčeno, ozývaly se divné zvuky a pod dveřmi byl vidět pohyb. Zavolal proto polici. Ta dorazila se zbraněmi a obklíčila celý dům, aby zjistila, že zloděj je ve skutečnosti robotický vysavač.

Reklama

Související témata:

Doporučované