Hlavní obsah

Zatímco americká první dáma přednášela o kyberšikaně, prezident útočil na Twitteru na exšéfa CIA

Americký prezident je známý ostrým vystupováním na Twitteru proti svým názorovým oponentům.Video: AP

 

Reklama

Podle pondělního projevu Trumpové můžou být sociální sítě škodlivé a ničivé. Trump ve stejný den označil na Twitteru Johna Brennana za nejhoršího šéfa CIA v historii země.

Článek

Americká první dáma Melania Trumpová v pondělí na konferenci v Marylandu promluvila v rámci své kampaně Be Best o ničivé síle sociálních sítí. Ve stejný den její manžel, prezident Donald Trump, útočil na Twitteru na bývalého šéfa CIA Johna Brennana.

„Přiznejme si to. Většina dětí ví víc o výhodách a úskalích sociálních sítí než někteří dospělí,“ řekla Trumpová. „V dnešní společnosti jsou sociální sítě nevyhnutelnou součástí každodenních životů našich dětí. Můžou být použity mnoha pozitivními způsoby, ale také můžou být ničivé a škodlivé, když nejsou používany správně,“ dodala.

Trump ve stejný den na Twitteru označil Brennana jako „nejhoršího šéfa CIA v historie země“ a ironicky vyzval, aby ho zažaloval. Brennan chtěl dát kauzu ohledně prezidentem zrušené bezpečnostní prověrky k soudu za zneužití pravomocí prezidenta.

Americký prezident je známý ostrým vystupováním na Twitteru proti svým názorovým oponentům. Společnost Twitter se například v minulosti zabývala tím, zda Trump neporušil smluvní podmínky, když vzkázal KLDR, že pokud bude pokračovat ve svých testech raket, Spojené státy ji zničí.

Reklama

Doporučované