Hlavní obsah

Zchátralý Jonákův Discoland koupil obchodník s luxusními nemovitostmi

Jonákův Discoland kupil nový majitel. Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Kdysi slavný podnik v pražské Libni patřil k symbolům 90. let. Po mnoha letech chátrání teď ale může znovu ožít.

Článek

Byl to jeden ze symbolů devadesátých let. Discoland Sylvia patřící Ivanu Jonákovi, odsouzenému za vraždu vlastní manželky, hostil nejednu hereckou nebo hudební hvězdu.

Když skončil Jonák za mřížemi, skončil i jeho kdysi slavný podnik v pražské Libni. Po mnoha letech chátrání teď ale může znovu ožít.

Discoland má nového majitele. Koupil ho podnikatel Petr Michovský, který vlastní mimo jiné stavební firmu a zabývá se luxusními nemovitostmi.

Jeho lidé teď přemýšlejí, jak s objektem naložit. Co s bývalým Discolandem bude, se vyjasní nejdříve až letos na podzim.

„Zatím to není jasné,” řekl Seznamu zástupce vlastníka Roman Bílek. „Nejspíš se budou zadávat nějaké studie možného využití. Budeme to ale řešit nejdříve v září,” dodal.

Ivan Jonák strávil za zorganizování vraždy své manželky celkem 18 let ve vězení. Na svobodu se po odpykání trestu dostal v dubnu 2014. Svůj podnik chtěl znovu otevřít. Jenže měl dluhy a nevěděl, jak je zaplatit. Discoland dokonce chtěli prodat exekutoři. Znalci chátrající stavbu odhadli jen na něco málo přes dva a půl milionu korun.

Jonák se snažil dražbě zabránit a požádal soud o osobní bankrot. V žádosti podané jen necelé dva měsíce před svou smrtí podrobně popsal i své závazky. Dlužil finančnímu úřadu, zdravotní pojišťovně a měl také dluh za elektřinu. Největší dluh měl vůči firmě svého přítele. Dohromady to byly dluhy přes tři a půl milionu korun.

Jenže o případném Jonákově oddlužení se vůbec nezačalo jednat, protože v únoru 2016 zemřel. Discoland i s dluhy zdědily Jonákovy dcery.

Reklama

Související témata:
Discoland

Doporučované