Hlavní obsah

Ze hřiště pamatuje Ramose či Benzemu. Real Madrid ale Ujfaluši, host přenosu TV Seznam, nikdy neporazil

V Atléticu Madrid odehrál Tomáš Ujfaluši tři sezony. Ale ještě na starém stadionu. Pojďte se s námi ve videu podívat na ten nový.Video: Adam Sušovský, Aleš Černý, DIGI Sport

 

Reklama

Proti Realu Madrid hrál šestkrát v La Lize, dvakrát ve španělském poháru. Jenže neměl v těch zápasech štěstí. V osmi derby uhrálo Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim v sestavě proti městskému rivalovi jen jednu remízu. To na Basky ze San Sebastiánu má v tomto ohledu někdejší český reprezentant mnohem lepší vzpomínky, oba zápasy proti Realu Sociedad vyhrál. Ve španělské lize posbíral Tomáš Ujfaluši spoustu zkušeností a potkal se tu na hřišti i mimo něj s celou plejádou hvězd. V neděli bude hostem přenosu Televize Seznam právě z utkání Real Madrid – Real Sociedad. Studio moderované Ondřejem Lípou začíná v 18:15.

Článek

Před odchodem do Galatasaray odehrál Tomáš Ujfaluši v La Lize tři sezony, v dresu Atlética končil v létě 2011. Přesto se i v dnešním kádru Realu Madrid ještě najdou borci, proti kterým Ujfaluši osobně nastoupil, jmenovitě útočník Karim Benzema či obránci Sergio Ramos a Marcelo.

Ujfaluši prošel ve své velké kariéře prakticky celou Evropou, po přestupu z Olomouce hrál Bundesligu za Hamburger SV, Serii A v dresu Fiorentiny, pak přišla zmíněná angažmá v Atléticu Madrid a Galatasaray, na závěr pak krátce Sparta.

Především ve Španělsku, kde v dresu Atlética vyhrál Evropskou ligu i Superpohár UEFA, potkal Tomáš Ujfaluši v době svého působení řadu superhvězd.

Tak trochu paradoxně se nejvíc proslavil ošklivě vyhlížejícím faulem na Lionela Messiho v září 2010, kterým rozběsnil i tehdejšího barcelonského trenéra Pepa Guardiolu. „Záznam toho zákroku mluví za vše. Můžeme jen apelovat na média, aby takovou hru odsoudila,“ hřímal slavný kouč po utkání.

Messimu tehdy zákrok českého zadáka pošramotil vazy v kotníku, ale Argentinec vynechal jen dva zápasy. Stejně jako Ujfaluši kvůli disciplinárnímu trestu. Messimu se tehdy rodák z Rýmařova omluvil SMS zprávou.

A takhle ten Ujfalušiho inkriminovaný faul před lety vypadal:

Půl roku nato musel po střetu s Ujfalušim střídat i Cristiano Ronaldo. „Trochu jsem mu přišlápl špičku. Ale v dalším zápase už, myslím, hrál,“ vzpomněl na to nedávno Ujfaluši.

Už jsme zmínili, že proti Realu hrál Ujfaluši celkem osmkrát. Na lavičce královského klubu se za ty tři sezony postupně vystřídali Fabio Capello, Bernd Schuster, Juande Ramos, Manuel Pellegrini a José Mourinho.

A derby proti Atléticu vedle už jmenovaných hrávaly i hvězdy jako Iker Casillas, Raúl, Wesley Sneijder, Kaká, Ángel Di María, Gonzalo Higuaín, Xabi Alonso, Ruud van Nistelrooy...

Fotbalové přenosy Televize Seznam

Neděle 6. ledna, 18:15: Real Madrid – Real Sociedad, La Liga

Sobota 12. ledna, 13:10: West Ham – Arsenal, Premier League

Sobota 19. ledna, 18:10: Lipsko – Dortmund, Bundesliga

Sobota 26. ledna, 17:45: Sampdoria – Udinese, Serie A

Zajímavé je, že s Realem Sociedad se Tomáš Ujfaluši utkal jen dvakrát, protože v prvních dvou jeho „španělských“ sezonách působil baskický klub ve druhé lize. Když postoupil mezi elitu, prohrál s Atléticem oba zápasy ročníku 2010/11, nejprve 2:4 a pak 0:3. Ty góly inkasoval Claudio Bravo, kterého dodnes najdeme na soupisce Manchesteru City. V útoku Realu Sociedad se naopak už tehdy objevil i mladičký, tenkrát 20letý Antoine Griezmann.

Ten se pár let nato stal hvězdou právě v Atléticu, v jehož kabině dodnes potkává několik někdejších Ujfalušiho spoluhráčů. například Kokeho či Diega Godína.

Další Ujfalušiho parťáci z éry jeho působení v Atléticu dnes patří mezi megastar anglické ligy. Ať už je to David de Gea, brankář United, či střelec druhého manchesterského klubu Sergio Agüero.

Tahle momentka ostatně jejich společnou minulost v Atléticu dokumentuje:

Pamětníky jistě chytnou u srdce i další jména z tehdejší sestavy Atlética jako Simao Sabrosa či Diego Forlán.

Tomáš Ujfaluši rozhodně má na co vzpomínat. A nejspíš na to dojde řeč i v rámci vysíláni studia Televize Seznam, které orámuje přenos z nedělního utkání Real Madrid – Real Sociead. Právě Tomáš Ujfaluši přislíbil, že bude jeho hostem.

Fotbalové vysílání Televize Seznam v neděli 6. ledna začíná v 18:15, studio bude moderovat Ondřej Lípa, komentátorem přenosu pak bude Viktor Kábele.

Reklama

Související témata:

Doporučované