Hlavní obsah

Dej si na to Okenu! Zemřel herec Constantine, táta z Mojí tlusté řecké svatby

Foto: Profimedia.cz

Fotografie herce Michaela Constantina z roku 2016.

Reklama

aktualizováno •

Americký herec s řeckými kořeny Michael Constantine se nejvíc proslavil rolí, v níž představoval stoprocentního Řeka. Zemřel 31. srpna ve věku 94 let, do médií se zpráva dostala až se zpožděním.

Článek

Constantine byl převážně divadelním a seriálovým hercem. Jeho „vytížená herecká kariéra“ podle CNN trvala celých pět dekád.

Jeho nejslavnějším filmem byla Moje tlustá řecká svatba. Snímek se v roce 2002 nečekaně stal velkým hitem. Ve slavném filmu herec Constantine zahrál milujícího, ale přehnaně starostlivého otce nevěsty a hrdého Řeka Guse Portokalose. Jeho pokusům odvodit každému slovu řecký původ nebo radě, že není neduhu těla, který by nešel vyléčit nanesením Okeny, se smál celý svět.

Constantine si tuto roli zopakoval v krátkém televizním seriálu Můj velký tlustý řecký život.

Herec mimo jiné dostal v roce 1970 i ocenění Emmy za roli v seriálu Room 222, vysílaném na americké televizi ABC. Constantine se pro hereckou kariéru rozhodl již v mládí. Hrát začínal na broadwayských jevištích.

„Hraní s ním doprovázel příval lásky a zábavy. Budu si vážit tohoto muže, který přivedl Guse k životu. Dal nám tolik smíchu a teď si zaslouží odpočinek. Milujeme tě, Michaeli,“ napsala ve středu na Twitteru Nia Vardalosová, scenáristka a hvězda filmu Moje tlustá řecká svatba.

Podle rodiny Constantine zemřel po dlouhé nemoci v pensylvánském městě Reading, informovaly o tom místní noviny Reading Eagle a podle CNN to potvrdila i jeho agentka Julia Buchwaldová.

Reklama

Související témata:
Michael Constantine

Doporučované