Hlavní obsah

Zemřel Ric Ocasek, zpěvák skupiny The Cars a exmanžel české topmodelky Pořízkové

Foto: ČTK

Dlouholetý pár loni oznámil, že už spolu nežije.

Reklama

Rockovému hudebníkovi a producentovi bylo 75 let.

Článek

Zpěvák legendární rockové kapely The Cars byl v neděli nalezen mrtvý ve svém bytě na Manhattanu, uvedla agentura AP s odvoláním na newyorskou policii. Policisté na místě nezjistili žádné známky cizího zavinění, příčinu smrti nyní určí soudní lékař.

Ocasek se narodil v Americe – v marylandském Baltimoru, má ale české předky. Na hudební scéně byl aktivní téměř 50 let. Kariéru začal počátkem 70. let, hrál například ve skupině Milkwood. Úspěch přišel ale až s kapelou The Cars, kterou založil v roce 1976.

Ocasek byl rovněž uznávaným studiovým hudebníkem, pracoval pro mnoho kapel. V roce 2018 byla skupina The Cars, která se v roce 1988 rozpadla a pak nakrátko dala znovu dohromady v roce 2010, uvedena do Rokenrolové síně slávy.

S Pavlínou Pořízkovou, první topmodelkou českého původu, se Ocasek oženil v srpnu 1989. Mají spolu syny Jonathana a Olivera. Z předchozích dvou manželství (dvakrát se oženil s jednou ženou) má Ocasek další čtyři syny. Ocasek a Pořízková spolu dlouho tvořili jeden z nejstabilnějších párů showbyznysu, loni ale topmodelka oznámila, že už spolu nežijí.

Reklama

Doporučované