Hlavní obsah

Zemřel Sebastian Eubank. Boxerský svět truchlí

Foto: Profimedia.cz

Chris Eubank se syny Sebastianem (vlevo) a Chrisem Eubankem juniorem (vpravo) v roce 2012.

Reklama

Bývalý šampion střední váhy Chris Eubank vzdal poctu svému synovi Sebastianovi, který byl nalezen mrtvý v Dubaji několik dní před svými třicátými narozeninami. Stejně jako jeho otec i Sebastian byl profesionální boxer.

Článek

Chris Eubank ve svém prohlášení uvedl, že v pátek zemřelo prostřední z jeho pěti dětí. Sebastian Eubank po sobě zanechal manželku Salmu a syna Raheema, který se narodil před měsícem, informuje deník The Guardian.

Sebastian byl stejně jako jeho otec profesionálním boxerem. V posledních letech žil v Dubaji, „kde měl široký okruh přátel a byl vzorem v oblasti zdravého životního stylu a alternativních terapií“, uvedl jeho 54letý otec. Sebastian, který zápasil pod jménem Alka Lion, debutoval v únoru 2018, v loňském roce pak debutoval i jako zápasník MMA (smíšená bojová umění). Podle deníku The Sun Eubank utonul.

Chris Eubank senior, který byl v letech 1990 až 1995 držitelem titulu světového šampiona pro střední a polotěžkou váhu, nazval svého „milovaného“ syna „hlubokým myslitelem“. „Nikdy jsem si nepředstavoval, že budu muset psát tato slova nebo zažít ten pocit, který teď mám při ztrátě svého syna,“ uvedl Eubank.

„Milovali a respektovali ho všichni, kdo ho znali. Navždy zůstane v myšlenkách svých přátel a rodiny,“ dodal Eubank. „Odpočívej v pokoji bráško, miluji tě, a budeš mi navždy chybět,“ uvedl na svém twitterovém účtu Sebastianův starší bratr Chris Eubank junior, který je také profesionálním boxerem.

Reklama

Související témata:

Doporučované