Hlavní obsah

Zemřela Kelly Prestonová, hollywoodská herečka podlehla rakovině

Foto: Shutterstock.com

Kelly Prestonová s manželem Johnem Travoltou na snímku z roku 2015.

Reklama

Kelly Prestonová, známá třeba ze snímku Dvojčata nebo Jerry Maguire, bojovala s rakovinou prsu. Nemoci po dlouhé bitvě podlehla ve věku 57 let.

Článek

O úmrtí své ženy informoval na sociálních sítích herec John Travolta.

„S velmi těžkým srdcem vám musím říci, že má krásná žena Kelly prohrála svou dva roky trvající bitvu s rakovinou prsu,“ napsal na Instagramu Travolta. „Bojovala odvážně, s láskou a podporou tolika lidí.“

Hollywoodský pár se seznámil v roce 1987, vzali se o čtyři roky později v Paříži. Měli spolu tři děti, o syna Jetta však přišli v roce 2009. Chlapec trpěl autismem a při jednom ze záchvatů se uhodil do hlavy. Zranění podlehl, bylo mu šestnáct let.

Prestonová, rodačka z Honolulu, se před kamerou prosadila v mnoha rolích. Hned v té první ve snímku Deset minut do půlnoci (10 to Midnight) se objevila po boku slavného Charlese Bronsona. Ke světové známosti ji katapultovala komedie Dvojčata, kde sekundovala tandemu Arnold Schwarzenegger a Danny DeVito. Pamatovat si ji můžete třeba z filmu o sportovním agentovi Jerry Maguire, kterého ztvárnil Tom Cruise, nebo ze Hry snů, kde byla partnerkou Kevina Costnera.

Po sňatku s Travoltou přijímala spíše menší role a věnovala se rodině. S manželem si spolu zahráli ve vědeckofantastickém snímku Bitevní pole Země (Battlefield Earth) z roku 2000, byl to ovšem kasovní propadák. Znovu si spolupráci před kamerami zopakovali před dvěma roky jako manželé John a Victoria Gotti ve filmu Gotti.

Travolta na Instagramu požádal o soukromí pro sebe a své děti. Elle je 20 let, Benjaminovi 9. „Chci tu být pro své děti, které ztratily mámu. Tak mi předem odpusťte, pokud o nás nějakou dobu neuslyšíte,“ napsal s tím.

Sociální sítě se po oznámení, že Kelly Prestonová zemřela, plní vzpomínkami na uctění její památky. Přikládáme některé z reakcí.

Reklama

Doporučované