Hlavní obsah

Ženu v Saúdské Arábii vyšetřují kvůli videu v krátké sukni

V Saúdské Arábii vyšetřují modelku kvůli odhalenému videu.

 

Reklama

Modelka říkající si Khulood vyvolala svým videem na sociálních sítích divokou diskuzi.

Článek

Video saúdské modelky Khulood vzbudilo rozporuplné reakce na sociálních sítích. Ve videu se v krátké sukni a crop topu prochází kolem historické pevnosti v Ushayqiru, kde platí striktní muslimský dresscode.

Záběry ženy oblečené do minisukně a krátkého trička rozpoutaly diskuzi na sociálních sítích. Někteří volají po jejím zatčení kvůli porušení konzervativního dresscodu, druhá skupina se jí zastává a dokonce ji chválí za „statečnost”. Video bylo na internet vypuštěno přes sociální síť Snapchat.

„Myslel jsem si, že došlo k nějakému bombardování nebo někdo někoho zabil, a ono je to vše kvůli sukni, která se některým nelíbila. Přemyšlím nad tím, jak by mohla Vize 2030 uspět v případě, že bude ta žena zatčena, “ dodal s odkazem na saúdský reformní program spisovatel a filozof Wael al-Gassim.

K incidentu došlo v provincii Najd severně od hlavního města Rijádu. Najd je jedním z nejvíce konzervativních regionů v Saúdské Arábii. Právě tam se koncem 18. století narodil zakladatel wahhábismu, což je forma islámu, kterou praktikuje saúdská královská rodina.

Všechny ženy v Saúdské Arábii musí nosit na veřejnosti dlouhé volné šaty známé jako abáje a vlasy mají zakryté šátkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované