Hlavní obsah

Zidane po hattricku v Lize mistrů opouští Real Madrid. Nahradí ho Wenger?

Zinédine Zidane se o čtvrtý triumf v řadě v Lize mistrů už s bílým baletem nepokusí.Video: Jakub Burian, AP

 

Reklama

Zinédine Zidane skončil po necelých třech letech na lavičce Realu Madrid. Bývalý skvělý záložník se v klubu loučí jako trenér, který dokázal vyhrát třikrát v řadě Ligu mistrů. Což se nikomu v novodobé éře nepovedlo.

Článek

Zinédine Zidane oznámil na dnešní mimořádné tiskové konferenci, že v Realu končí, protože tým potřebuje jiný směr.

„Real Madrid potřebuje stále vyhrávat a já si myslím, že tým potřebuje změnu, aby nadále vyhrával,“ vysvětlil pětačtyřicetiletý Zidane.

Bývalý francouzský reprezentant převzal bílý balet na začátku roku 2016 po Rafaelu Benítezovi. Zidane tým nastartoval a jen o necelého půl roku později s ním slavil vítězství v Lize mistrů.

Během dalších dvou let Zidane s Realem zkompletoval zlatý hattrick v Lize mistrů, což se v novodobé historii ještě nikdy nikomu nepovedlo. V sezoně 2016/17 navíc přidal i vítězství ve španělské lize.

Podívejte se na oslavy Realu Madrid po vítězství v Lize mistrů:

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Video: David Janeczek, AP

Pětačtyřicetiletý rodák z Marseille vyhrál s Realem Madrid Ligu mistrů i jako hráč a ve španělském klubu v roce 2006 po mistrovství světa ukončil hráčskou kariéru.

O osm let později začal ve stejném klubu trenérskou kariéru, když v roce 2014 převzal rezervní tým Realu. Nyní končí jen pět dnů po třetím triumfu v Lize mistrů.

S nečekanou novinkou se začalo okamžitě spekulovat o Zidanově možném nástupci. Mluvit se ihned začalo o Arsénu Wengerovi, který letos skončil po 22 letech v Arsenalu, bez angažmá je například i Maurizio Sarri, naposledy vedoucí tým Neapole.

Reklama

Související témata:

Doporučované