Hlavní obsah

Teď už jen získat grandslam, žertovala tenistka Plíšková na účet svého světového úspěchu

Tisková konference Karolíny Plíškové o úspěchu na žebříčku WTA (video: ČTK).Video: Profimedia.cz

 

Reklama

Karolína Plíšková udělala českému sportu skvělou reklamu. V sobotu zhodnotila úspěch, kterým se dostává na první místo žebříčku WTA v ženské dvouhře.

Článek

Už v pondělí, po skončení Wimbledonu, se Karolína Plíšková stane první českou světovou jedničkou na žebříčku WTA. K úspěchu jí pomohla čtvrtfinálová porážka Rumunky Simony Halepové. Ta podlehla Britce Johanně Kontaové.

Pětadvacetiletá Plíšková ve Wimbledonu sice vypadla už ve druhém kole, ale v novém vydání žebříčku dvouhry bude mít 6855 bodů.

Na špici žebříčku tak vystřídá Němku Angelique Kerberovou. Ta neobhájila body za loňské finále a s 5957 body se propadne.

„Teď už jen získat grandslam," žertovala v sobotu na tiské konferenci v pražském Hard Rock Café Plíšková. Narážela tak na to, že se sice stane světovou jedničkou, ale dosud nevyhrála žádný ze čtyř největších tenisových turnajů.

Zhodnotila ale také to, že Rumunka Halepová i Němka Kerberová na ni ztrácejí jen pár bodů. „Chceme tam (na špici žebříčku WTA) určitě ještě nějaký čas zůstat," prohlásila Plíšková. „Můžeme čekat urputné boje na každém turnaji," dodal trenér Plíškové David Kotyza.

Na to, jak Plíšková hodnotí svůj úspěch, se podívejte ve videu nahoře. Tiskové konference se zúčastnil i trenér David Kotyza.

Reklama

Související témata:

Doporučované