Hlavní obsah

Zlínský kraj chystá opravu silnic a mostu za téměř 64 milionů korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Zlínský kraj připravuje další opravy dvou silnic III. třídy a mostu za téměř 64 milionů korun.

Článek

Rekonstrukce čeká část průtahu osadou Sidonie, která je součástí Brumova-Bylnice na Zlínsku, silnici v Bobrkách, které jsou částí Vsetína, a silniční most mezi Cvrčovicemi a Milovicemi na Kroměřížsku. Investice schválili krajští radní, sdělila dnes ČTK mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

„Tyto akce přispějí nejen k vyššímu komfortu pro řidiče, ale také ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu,“ uvedl hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL). Stavby zajistí Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK), které je příspěvkovou organizací kraje. Podle ředitele ŘSZK Bronislava Malého společnost využije k jejich financování vlastní zdroje a peníze z rozpočtu Zlínského kraje.

V Sidonii zrekonstruují stavbaři úsek silnice dlouhý 423 metrů. Součástí stavby za téměř 9,7 milionu korun bude rozšíření vozovky a její oprava a odvodnění. Město se souběžně postará o vybudování nových chodníků nebo parkovišť. Práce by měly začít v červenci a skončí zřejmě v listopadu. Provoz v opravovaném úseku budou kyvadlově řídit semafory.

Silnici v Bobrkách čeká v délce 375 metrů kompletní rekonstrukce za více než 41,2 milionu korun. „Součástí stavby bude rozšíření silnice o levý odbočovací pruh pro nové připojení pro plánovanou účelovou komunikaci,“ uvedla Kousalová. Bude také upravena zeleň a osazeno nové dopravní značení. Práce začnou v červenci, potrvají do prosince příštího roku. Silnice bude kvůli rekonstrukci uzavřena, řidiči musejí využít objízdné trasy.

Mezi Cvrčovicemi a Milovicemi dělníci zbourají most přes Cvrčovický potok, namísto kterého postaví nový. Opraví i navazující části silnice. Vozovka bude mít nové odvodnění, počítá se také s vydlážděním části dna potoka. „Po dobu stavby bude pro vozidla nad 12 tun vyznačena objízdná trasa. Pro ostatní vozidla bude vybudována provizorní komunikace, včetně přemostění,“ uvedla Kousalová. Práce za zhruba 12,9 milionu korun by měly začít v červnu a skončit letos v prosinci.

Reklama

Doporučované