Hlavní obsah

Známe datum příští královské svatby. Kdo zamíří k oltáři?

Foto: Profimedia.cz

Princezna Beatrice se svým snoubencem Edoardem Mapelli Mozzim.

Reklama

Nejstarší dcera prince Andrewa, princezna Beatrice, si po osmiměsíčních zásnubách vezme na konci května svého italského snoubence Edoarda Mapelli Mozziho. Zprávu přinesl magazín People. Pár by navíc mohl podle médií převzít roli vévody a vévodkyně ze Sussexu.

Článek

Princezna Beatrice, která letos oslaví své 32. narozeniny, se se svým budoucím mužem znala jedenáct měsíců, když loni v září oznámili svůj plánovaný sňatek. Edoardo Mozzi, přezdívaný Edo, požádal Beatrice o ruku během společné dovolené v Itálii. Italský developer měl podle magazínu People žádat o ruku princezny Beatrice se zásnubním prstenem v hodnotě sto tisíc liber.

Obřad by měl být méně velkolepý než předešlé královské svatby, ať už sňatek Williama a Kate, Harryho a Meghan nebo mladší dcery prince Andrewa Eugenie. Ta se v roce 2018 provdala za Angličana Jacka Brooksbanka.

Svatba proběhne v uzavřené společnosti a potvrzeno zatím není místo obřadu, podle magazínu People se ale jako nejpravděpodobnější místo jeví kaple britských ozbrojených sil The Guards Chapel, která stojí nedaleko Buckinghamského paláce. Britská média ale spekulují i o katedrále sv. Pavla, kde si své ano řekli princ Charles a princezna Diana. Detaily obřadu by měl pár sdělit v následujících dnech.

Očekávanou svatbu ale v předešlých měsících zastínil skandál otce nevěsty, prince Andrewa. Mladší bratr prince Charlese se kvůli vazbám na amerického miliardáře a sexuálního delikventa Jeffreyho Epsteina nedávno stáhl z veřejného života. Sám byl přitom jednou z Epsteinových obětí obviněn ze sexuálního zneužívání, to ale princ popírá.

Stejně tak byla tato pro královskou rodinu radostná událost ve stínu takzvaného megxitu, kdy se princ Harry a vévodkyně Meghan vzdali královských povinností. Minulý týden Buckinghamský palác uvedl, že královna nabídla uspořádání svatební hostiny právě v královském paláci v centru Londýna jako symbol „morální podpory“ své vnučky. V souvislosti s tím britská média spekulují o rostoucí roli princezny Beatrice v královské rodině po už zmíněném megxitu.

Právě „sestry z Yorku“, jak se přezdívá Beatrice a Eugenii, by měly převzít roli prince Harryho a vévodkyně Meghan po jejich odchodu z přední „linie“ královské rodiny. Charitativní projekt princezny Beatrice The Big Change – „Velká změna“, nedávno oznámil řadu nových projektů a partnerství, čímž ještě víc podpořil přesvědčení, že sestry budou brzy hrát mnohem důležitější roli než doposud. The Big Change podporuje charitativní projekty po celé Velké Británii, které pomáhají mladých lidem v nouzi.

Reklama

Související témata:

Doporučované