Hlavní obsah

Zopakuje se souboj Trump vs. Clintonová? Hillary nevylučuje druhý pokus

Clintonová přemýšlí, že opět podstoupí souboj o Bílý dům.

Reklama

Bývalá americká první dáma, ministryně zahraničí a neúspěšná kandidátka v prezidentských volbách Hillary Clintonová se nevzdává myšlenky zapojit se napřesrok znovu do boje o Bílý dům. Uvedla to dnes televize CNN s odvoláním na tvrzení přátel Clintonové, jimž se prý se svými záměry svěřila.

Článek

Clintonová v roce 2016 těsně prohrála souboj s nynějším prezidentem Donaldem Trumpem, který ve volbách v roce 2020 hodlá svůj post obhajovat. Porážku, velmi nečekanou, tehdy nesla těžce a na čas zmizela z veřejného života. Podle zprávy CNN teď přátelům řekla, že „pro volby v roce 2020 si nechává dveře otevřené“. Vedou ji k tomu údajně problémy, s nimiž se Trump jako hlava státu stále víc potýká.

Tábor uchazečů a uchazeček o nominaci Demokratické strany pro příští prezidentské volby je nebývale početný. Záměr získat nominaci projevilo už osm osob, z toho čtyři ženy. Dalších víc než deset osobností o kandidatuře uvažuje. Za vážné uchazeče média označují bývalého viceprezidenta Joe Bidena, senátorku Elizabeth Warrenovou nebo jejího kolegu z horní komory Kongresu Bernieho Sanderse.

O úspěchu Clintonové v nominačním zápasu mnozí pochybují, i když bývalá první dáma prý o opakovaný – a vítězný – souboj s Trumpem stojí. Otázkou podle komentátorů je, zda by vzhledem k neúspěchu z roku 2016 od demokratů nominaci dostala.

Reklama

Související témata:

Doporučované