Hlavní obsah

Zátěžový test. Každý hrací den hokejového šampionátu nastoupí 1200 policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Renata Matějková, Seznam Zprávy

Velké sportovní události představují pro policisty vždy výzvu. Ilustrační fotografie.

Na každý hrací den hokejového mistrovství dohlédne 1200 policistů. V Praze budou souběžně řešit i fotbal, v Ostravě očekávají Poláky a Slováky, informoval web České noviny.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Sedm set policistů v Praze a pět set v Ostravě bude dohlížet na každý hrací den mistrovství světa v hokeji. V hlavním městě je krom toho čeká fotbalová liga či koncert kapely Rammstein. V Ostravě pak se připravují na příjezd fanoušků z Polska a Slovenska, píše server ceskenoviny.cz.

Na úterní tiskové konferenci náměstek policejního prezidenta Tomáš Lerch, který bude bezpečnostním opatřením velet, zopakoval, že bezpečnostní štáb nezaznamenal konkrétní riziko ohrožení akce ze strany teroristů či extremistů. Policisté museli podle něj nově zareagovat například na rozšíření dronů – nad oběma hokejovými arénami bude bezletová zóna a antidronová ochrana.

Policisté měli v hokejových halách i několik cvičení, nechyběl ani simulovaný útok. Po prosincové střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy zvažoval bezpečnostní štáb, zda není potřeba změnit přípravu policistů na akci, podle Lercha se ale shodl na tom, že jsou připraveni dostatečně. Okolí stadionů budou hlídat policisté s dlouhými zbraněmi a balistickou ochranou.

„Policisté budou opravdu ostražití. Budou předpokládat, že se může stát cokoliv. Apeluji na své podřízené, aby nic nepodceňovali,“ zdůraznil na tiskové konferenci šéf pražské policie Petr Matějček.

Doporučované