Hlavní obsah

Šéf armády Řehka preventivně přiznal odluku s manželkou a nový vztah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Karel Řehka, náčelník Generálního štábu Armády ČR.

Devětačtyřicetiletý náčelník Generálního štábu Armády ČR uvedl, že ho k veřejnému oznámení o rodinné situaci přiměla skutečnost, že se na něj měla chystat dehonestující kampaň.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

„Ne vše v životě vychází tak, jak bychom si přáli. Ani moje manželství není výjimkou. Po náročném období jsme s manželkou Irenou v odluce. Bohužel jsou lidé, kteří z toho chtějí udělat věc veřejnou. Ireny si moc vážím a zůstáváme rodiče a přátelé. Proto prosím touto cestou o pochopení a respektování soukromí v tomto těžkém období pro moji rodinu a blízké.“

Tak zní prohlášení, které ve čtvrtek udělal na síti X náčelník generálního štábu Karel Řehka. V rozhovoru, který poskytl serveru Novinky, pak řekl, že zprávy ze svého soukromí v podstatě musel zveřejnit.

„Mám z více věrohodných zdrojů potvrzeno, že se na mě systematicky chystá informační operace s cílem mě veřejně diskreditovat a znevěrohodnit. Jsou účelově šířeny různé informace, dezinformace a interpretace, mimo jiné i z mého soukromého života, které nijak nesouvisí s mojí prací,“ uvedl generál.

Proto věc raději zveřejnil sám. „Nejsem politik a nechci být vtahován do politických her a hlavně nechci, aby byla do politiky zatahována armáda. Vím, o koho jde, ale rozhodl jsem se o tom veřejně nemluvit, mám k tomu své důvody,“ dodal. Odmítl, že by šlo o ruské dezinformátory.

Během interview také řekl, že už má nový vztah: „Náš vztah se ale postupně proměnil a zůstáváme rodiče a přátelé. Nic na tom nemění ani to, že jsem v novém vztahu.“

Řehka má s manželkou Irenou dvě dcery – Nelu a Darinu.

Související témata:

Doporučované