Hlavní obsah

Rakousko řeklo, koho pustí na tradiční vánoční trhy

Foto: S.Borisov, Shutterstock.com

Adventní trhy ve Vídni, ilustrační fotografie.

Reklama

Rakouská vláda schválila zpřísnění pandemických opatření. Zaměstnanci budou muset na pracovišti prokazovat svou bezinfekčnost a podobná povinnost bude platit i pro návštěvníky adventních trhů, informoval v úterý rakouský tisk.

Článek

Podle nových pravidel zaměstnanci, kteří během práce přicházejí do styku s dalšími osobami, budou muset prokázat, že jsou očkovaní, mají negativní výsledek testu na koronavirus či se uzdravili z nemoci covid-19.

Prokázat svou bezinfekčnost budou muset i návštěvníci vánočních trhů. Pořadatelé budou moci například rozdávat náramky, které označí lidi, u kterých pořadatelé bezinfekčnost zkontrolovali.

Přísnější pravidla budou také platit v alpských barech, nočních klubech a dalších podnicích, kde se mísí konzumace alkoholických nápojů s tancem a podobnými aktivitami. Pro vstup do těchto prostor nebude uznáván negativní antigenní test, ale pouze test PCR.

Některá pravidla se však zpřísní v případě vyššího počtu hospitalizovaných pacientů na jednotkách intenzivní péče. Například po překročení limitu 300 pacientů na JIP přestanou platit samotesty, při 400 a více pacientech pak i antigenní testy.

O Rakousku dále:

Reklama

Doporučované