Hlavní obsah

Aircraft Industries prodá tři letouny L 410 do Číny

Někdejší Let Kunovice, dnes Aircraft Industries, prodá do Číny tři stroje.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kunovický výrobce letadel Aircraft Industries (AI) připravuje prodej tří letounů L 410 do Číny. Létat s nimi bude společnost Yingan General Aviation. Nová letadla využije pro regionální leteckou dopravu.

Článek

Kontrakt už je podepsaný, k uskutečnění prodeje však ještě společnosti AI chybí ověření potřebné certifikace. Firma by je ráda získala letos, uvedla generální ředitelka společnosti Ilona Plšková.

Podmínky kontraktu společnost AI nezveřejnila. „Je to standardní kontrakt, tak jako u všech ostatních letadel. Jakmile budeme mít certifikaci, v ten moment se kontrakt otevře a vše bude připravené k tomu, abychom mohli učinit první dodávky do Číny,“ uvedla Plšková.

Smlouvu o prodeji tří letadel podepsali zástupci AI v čínském městě Wu-chan, kde bude vybudována základna pro provoz L 410. České letouny budou sloužit regionální přepravě, a to mimo jiné v jihočínských provinciích Chu-pej, Chu-nan, Kuej-čou a Jün-nan. Současně bylo podepsáno i memorandum, na jehož základě AI dodá společnosti Yingan General Aviation v následujících sedmi letech 30 letounů L 410.

Reklama

Související témata:

Doporučované