Hlavní obsah

Akce Dešťovka. Domácí vodárny, čerpadla, nádrže. Jak vydělat na tom, že prší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Večerní zprávy 13. 6. 2017.

 

Reklama

Jde o jeden z nejúspěšnějších dotačních programů. V rámci takzvané Dešťovky Ministerstvo životního prostředí přispívalo na polovinu nákladů pro hospodaření s dešťovou vodou. Jak takový systém na zadržování vody vypadá? A jak funguje? Zjišťovali jsme.

Článek

Stát chce, aby lidé šetřili vodou. Vytvořil proto dotační program Dešťovka. K tomu, aby zájemci dotaci dostali, ale potřebují speciální zařízení, které vodu zadržuje. Tu lze pak využívat třeba na zalévání zahrad. Reportér Seznam Zprávy Petr Švihel natáčel ve firmě, kde specializovaná zařízení prodávají. Podívejte se ve videu nahoře.

Opravdu se použitím dešťové vody ušetří a je to výhodné? Nebo naopak může ještě voda podražit? Ptali jsme se na to Vojtěcha Bareše - experta na hospodaření s vodou.

Program Dešťovka je už vyčerpaný. Státní fond životního prostředí rozdělil přes 110 milionů korun. Největší zájem byl o využití srážkové vody u WC a zalévání - celkem 1700 žádostí.

Reklama

Související témata:

Doporučované