Hlavní obsah

Akvapark ve Frýdku-Místku se otevře od středy

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Akvapark Olešná ve Frýdku-Místku od středy otevře vnitřní prostory. Bude v něm moci být maximálně 80 návštěvníků.

Článek

Vláda sice umožnila otevření krytých bazénů už ode dneška, většina zařízení ale tuto možnost nevyužila. Provozovatelé totiž nestihli připravit vše potřebné.

„Ve středu 2. června otevřeme vnitřní prostory Aquaparku Olešná pro omezený počet maximálně 80 osob. Jsme povinni prověřit u každého návštěvníka platné potvrzení o testu, prodělané nemoci nebo očkování, přičemž test musí být proveden zdravotnickým zařízením nebo odbornou laboratoří a musí být takto potvrzen. Finská sauna bude od středy také v provozu, ale pouze na rezervace a opět pro omezený počet osob,“ uvedla vedoucí Aquaparku Olešná Jana Adamczyková Vicherová.

Vedoucí uvedla, že venkovní bazény a atrakce akvaparku budou otevřeny podle počasí. Připraveny k provozu už jsou. Se zahájením sezony bude platit padesátiprocentní sleva na vstupné. Areál zatím může navštívit 1200 lidí v daný okamžik. „Opět bude platit vládním nařízením dané omezení kapacity a povinnosti před vstupem,“ doplnila Adamczyková Vicherová.

Ode dneška se v Česku dál zmírňují opatření proti šíření nemoci covid-19. Po rozhodnutí ministerstva zdravotnictví se znovu mohou po více než pěti měsících otevřít vnitřní prostory restaurací, zatím fungovaly jen jejich zahrádky. Provoz mohou obnovit také venkovní a vnitřní koupaliště a bazény, sauny, wellness, kluby, diskotéky, herny a kasina. K náhlému a rychlému uvolnění protikoronavirových restrikcí u služeb přistoupilo ministerstvo v pátek v reakci na rozhodnutí Nejvyššího správního soudu (NSS), podle kterého je nelze uzavírat plošně. Původně vláda avizovala otevření vnitřních prostor restaurací a dalších služeb až od polovina června.

Reklama

Doporučované