Hlavní obsah

Albatros kupuje nakladatelství Mladá fronta, za knižní divizi dá 14 milionů

Foto: Albatros

Knižní portfolio Albatrosu se rozroste o Mladou frontu.

Reklama

Knižní divizi krachujícího vydavatelství Mladá fronta se podaří zachránit. Za 14 milionů korun ji kupuje skupina Albatros Media. Původně nabízela až 18 milionů. Mladá fronta se tak stane sedmnáctým nakladatelstvím skupiny.

Článek

Skupina Albatros Media získala za 14 milionů knižní divizi společnosti Mladá fronta. Ta se tak stane sedmnáctým nakladatelstvím skupiny.

Původně si vydavatelství Albatros dávalo lhůtu pro rozhodnutí do 31. ledna. Nakonec ale o koupi vydavatelství jednalo i po tomto termínu. Souhlas všech stran, kterým koupi podmiňovalo, totiž přišel později.

Teď podle informací SZ Byznys transakce dopadla a Albatros Mladou frontu kupuje.

„Máme radost, že se nám nakonec podařilo dosáhnout jednomyslného konsenzu všech účastníků insolvenčního řízení a že převzetí Mladé fronty naší společností nakonec považovaly za nejlepší řešení všechny subjekty, počínaje insolvenční správkyní přes zajištěné věřitele, věřitelský výbor, opatrovníka společnosti, dřívější zaměstnance, další věřitele a také insolvenční soud,“ potvrzuje Václav Kadlec, generální ředitel společnosti Albatros Media.

Vydavatelství Mladá fronta se loni ocitlo ve finančních problémech a spadlo do insolvence. Všichni zaměstnanci vydavatelství koncem roku dali nebo dostali výpovědi. Od října nedostali mzdu a řada z nich už má novou práci. „Na věc už se raději ani nedíváme jako na finanční transakci, ale spíše jako na záchrannou akci s cílem udržet při životě jedno z nejstarších nakladatelství v této zemi,“ říkal už dříve Kadlec. Značka Mladá fronta existuje od roku 1945.

Nakladatelský dům Albatros byl jediným zájemcem. Původně nabízel za vydavatelství 18 milionů korun. Teď je cena nižší. V insolvenčním rejstříku se totiž objevila zpráva, že „po zvážení všech okolností se nakonec Albatros rozhodl přistoupit k prodloužení platnosti své nabídky, avšak za jejího současného snížení na částku ve výši 14 milionů korun“.

Reklama

Doporučované