Hlavní obsah

Dobrovský & Šídlo: Pro Babiše jsou příští volby poslední šancí na návrat

Foto: Jakub Baťa

Jindřich Šídlo a Jan Dobrovský na pódiu Slováckého divadla v Uherském Hradišti, kde vznikla tato – celkově už 92. – epizoda jejich podcastu.

Článek

Kampaň před evropskými volbami vstoupila do závěrečné fáze. A je jisté, že ani po nich příliš nepoleví: už na podzim totiž Česko čekají krajské volby a o rok později volby nejdůležitější – sněmovní.

ANO, respektive Andrej Babiš osobně, přebírá iniciativu a diktuje témata, na něž vládní strany složitě hledají vlastní odpověď. Je ale také zřejmé, že se po dvou a půl letech zdánlivé idyly a téměř bezproblémové spolupráce něco mění i uvnitř vládní koalice.

​​Šestnáct měsíců před sněmovními volbami se česká politika a celá společnost viditelně mění. Začínají vznikat nové mocenské aliance „pro budoucnost“ – byznys si nemůže dovolit riskovat, že ho budoucí politická reprezentace bude za něco politického trestat.

Jaká je budoucnost aliance Spolu, jejíž dvě strany se pohybují kolem pětiprocentní hranice a často – zejména v případě lidovců – hluboko pod ní? Nastal čas slučování dosud samostatných stran? A co je pravdy na tom, že se blíží vznik ne jedné, ale hned dvou nových politických formací? Poslechněte si celou epizodu v přehrávači v úvodu článku.

Dobrovský & Šídlo. Podcast Paměti národa

Váš oblíbený podcast z produkce Paměti národa. Pravidelná dávka názorů, vzpomínek, informací a sentimentu. Od devadesátých let po současnost. Čím jsme si prošli a jak jsme to přežili? Politika a historie v unikátním mixu.

Poslouchejte ho na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Doporučované