Hlavní obsah

Šťastný podcast: Debaty, mítinky, skandály. Co nás čeká příští dva měsíce

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Šťastný podcast se tentokrát zaměřil na horkou fázi kampaně. Do té se pustil i Petr Pavel – takto plnil salám na kampani ve středních Čechách.

Reklama

Článek

Prezidentské volby jsou tu už za dva měsíce, a tak se dnes pečlivě zamýšlíme, co všechno nás v předvolební kampani bohužel nemine. Poslechněte si díl satirického Šťastného podcastu.

Úvodní fázi oťukávání máme za sebou, teď přichází ta horká. To znamená, že nás čekají tři hlavní složky kampaně – skandály, debaty a mítinky. Ve Šťastném podcastu navazujeme na aktuální díl Šťastného pondělí a přidáváme nálož postřehu navíc.

Někteří kandidáti svou dosavadní kampaň docela poctivě popisovali na webovém blogu. Třeba Danuše Nerudová na svých stránkách takto popisuje, jak její dobrovolníci „v podstatě obsadili východ z metra Háje“, že v Jihlavě „byl pokořen rekord v počtu rozdaných balonků“ a spoustu dalších věcí.

„Takže takhle bude nejspíš vypadat i zbytek mítinků Danuše Nerudové. Bude i dál okupovat stanice metra, násilím cpát lidem balonky a lidé ji budou dál s úsměvem posílat do háje,“ krčí rameny Konstantin Sulimenko.

„Jasně, ale já si myslím, že bez toho se kampaň dělat nedá – že se prostě musíš setkávat s lidmi na ulicích, což je pro řadu z nich jako první setkání s běžným člověkem po řadě let,“ připomíná Jindřich Šídlo, nejhlavnější analytik Šťastného pondělí.

Pro ty, kteří ale zatím žádný nápad, jak se vnutit na mítinku do přízně voličů, nemají, nabízíme možnosti šité na míru pro letošní rok.

„Já kdybych byl kandidátem, tak bych udělal takový mítink, že bych si někde vzal dělo a začal bych s ním zasněžovat kopce. A tím bych dal lidem tu největší radost, protože jinak letos v lyžařských střediscích nebude sníh, protože na to nebudou peníze,“ říká Ondřej Lasák.

Sledujte aktuální Šťastné pondělí

O prezidentských volbách mluví v aktuálním díle Šťastného podcastu i naše analytička sociálních sítí Tereza Povolná. Ta se zaměřila hlavně na to, jaké slavné tváře dělají pro prezidentské kandidáty online kampaň.

„Petr Pavel má takhle jeden videospot od Petra Čtvrtníčka – giganta všech politických kampaní, řekla bych. Čtvrtníček natočil na obranu generála Pavla takové ‚haha‘ video a glosoval v něm články, které vyšly proti generálu Pavlovi. Mimochodem Petr Čtvrtníček se podle mě narodil pro kampaně politiků, protože moje nejranější kampaňová vzpomínka je na spot Neuhneme, kde Čtvrtníček střílí do Kalouska,“ popisuje Povolná.

Kromě toho se ve Šťastném podcastu dozvíte, kdo by mohl moderovat prezidentské debaty v ČT. Jindřich s Konstantinem se také vyjádří k aktuální kauze chybějícího vysokoškolského vzdělání Josefa Středuly. A zmíníme i možné skandály, které by se ještě na vedoucí kandidáty mohly vyrojit.

Poslechněte si Šťastný podcast v přehrávači výše.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované