Hlavní obsah

Šťastný podcast: Rozjetý Diviš, Pavel jako UHO. Taková byla superdebata

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Šťastný podcast se věnuje první prezidentské superdebatě.

Reklama

Článek

Kdo vyhrál, kdo pohořel a kdo překvapil v prezidentské debatě? To rozebírá Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

V neděli večer jsme viděli první televizní superdebatu prezidentských kandidátů. Podle očekávání se nedostavil Andrej Babiš, jinak jsme ale sledovali dvě hodiny plné překvapení. A právě to nás donutilo se za touto debatou ohlédnout také ve Šťastném podcastu.

„Přijde mi, že dobrý výkon měl Pavel Fischer. Dokonce si myslím, že byl ze všech nejpřesvědčivější. A dobrý byl v debatě i Andrej Babiš, asi vůbec poprvé,“ říká ironicky Jindřich Šídlo, „ale samozřejmě nejvíc byli všichni uneseni výkonem Karla Diviše, kterého tady chci prohlásit za pokračovatele kapely Happy Mondays v téhle prezidentské volbě.“

„Ano, v tom smyslu, že je s ním zábava, chce se ti tančit a všechno, ale možná až moc zábava, protože pak si nepamatuješ polovinu 90. let, a nakonec zkrachuje vydavatelství, protože si v Karibiku objednáváš moc drog,“ glosuje Ondřej Lasák spojitost mezi slavnou skupinou a prezidentským kandidátem.

Zato nemastný neslaný výkon Petra Pavla osazenstvo podcastu označilo jako „univerzální hnědá omáčka s kolínky“.

Prezidentskou debatu jsme probírali také v druhé části našeho zábavného podcastu. Zaměřili jsme se třeba na to, komu doopravdy připadnou hlasy Josefa Středuly poté, co bývalý uchazeč o Hrad podpořil Danuši Nerudovou.

Pusťte si nový díl Šťastného pondělí

„Je otázkou, kolik jich vůbec bude, protože touhle kandidaturou se Josef Středula asi dětem chlubit nebude. Ale někteří pak reagovali, třeba Adéla Šípová, senátorka za Piráty, že její děti chtěly volit Středulu a že rozhodně nepůjdou volit Babiše. Na druhou stranu jsem viděl i velmi rozhořčené ohlasy lidí s levicovým smýšlením, kteří říkali, jak může Středula vyzvat lidi, aby hlasovali pro kandidátku, která chvíli předtím řekla, že volila vládní koalici Spolu. Ale to už je taková česká levice v kostce,“ poznamenává Šídlo.

Připouští ale, že nejvíce pomůže Středulovo odstoupení Jaroslavu Baštovi a hlavně Andreji Babišovi.

„A na to reagoval už i Petr Pavel, který vybídl voliče: pojďme porazit Babiše ve volbách. Babišovi, posílenému rozhodnutím soudu a voliči přecházejícími od Středuly, se musí postavit někdo, kdo má potřebné zkušenosti a své největší bitvy už má za sebou,“ dodává další komentář ze sociálních sítí Tereza Povolná.

Ve Šťastném podcastu se také ohlížíme se za debatou potenciálních prvních dam (či prvního muže) z minulého týdne a vzpomínáme na Tomáše Dusila. Pusťte si Šťastný podcast v přehrávači v úvodu článku.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované