Hlavní obsah

Trafika: Místo olympiády je lepší koupat kapybary nebo honit vysavač

Foto: Seznam Zprávy

V podcastu Trafika tentokrát soutěží lékařka a stand-up komik. Kdo si toho z událostí minulého týdne zapamatoval víc?

Reklama

Článek

Nestíháte číst všechny zprávy o dění v Česku i ve světě? Právě proto je tu podcast Trafika. Co je pravda a co blud, dnes ve zpravodajském kvízu Konstantina Sulimenka tipovali lékařka Kateřina Vacková a stand-up komik Tigran Hovakimyan.

Začala olympiáda. Čeští sportovci zaznamenali několik úspěchů dokonce již před pátečním slavnostním zahájením, hlavně v curlingu a ženském hokeji. A Češi se tak samozřejmě opět stávají horlivými fanoušky i odborníky na vše, co se týká zimních sportů.

Tigran Hovakimyan ale nadšení moc nesdílí. „Já jsem sledoval olympiádu naposledy v roce 2004. A když už, mám blíž k letní, protože tam má aspoň Arménie nějaké reprezentanty,“ směje se česko-arménský stand-up komik.

V aktuální Trafice jsme se podívali na to, v jakých v Česku nepříliš známých sportech máme olympijské zastoupení. Třeba na ženské skoky na lyžích. „To by mi děda dal, že nevím, jestli Češky skáčou na lyžích. Ne, já myslím, že neskáčou,“ tipuje Kateřina Vacková.

„Tak to pak ale nejsou Češky, jestli neskáčou,“ podotýká Hovakimyan.

Také v byznysu se toho tento týden událo hodně. V Trafice nás zaujal propad akcií společnosti Meta (dříve Facebook) způsobený především historicky prvním snížením počtu denních uživatelů Facebooku, a to z 1,930 miliardy na 1,929.

Hlavní otázkou samozřejmě je, kam uživatelé Facebooku přecházejí. „Jestli ono to snížení Facebooku nakonec není způsobené covidem,“ spekuluje lékařka a zakladatelka neziskovky Loono. Tak jako tak poklesem akcií klesla hodnota společnosti Meta o přibližně 200 miliard dolarů.

V Česku i ve světě se toho samozřejmě dělo mnohem víc. Probrali jsme třeba nádherné mistrovství Japonska v koupání kapybar. Podívali jsme se také do Rakouska, kde celá země sledovala příběh jednoho nepravděpodobného uprchlíka jménem Fluffy. A Kateřina Vacková pečlivě zanalyzovala, co řekl a neřekl Kim Čong-un o konci světa v novém propagandistickém filmu.

Vyhrály v kvízu o událostech minulého týdne znalosti Tigrana Hovakimyana, nebo odhady Kateřiny Vackové? Nebo se oba nechali nachytat fake news? To zjistíte v plné verzi podcastu Trafika v přehrávači v úvodu článku.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované