Hlavní obsah

Trafika: Žluna, nebo dlask? Národní pták zvedá tlak víc než pandemický zákon

Foto: Seznam Zprávy

Hosty podcastu Trafika jsou foodie guru Lukáš Hejlík a filmový kritik Aleš Stuchlý.

Reklama

Článek

Nestíháte číst všechny zprávy o dění v Česku i ve světě? Právě proto je tu podcast Trafika. Co je pravda a co blud dnes ve zpravodajském kvízu Konstantina Sulimenka hádali foodie guru a herec Lukáš Hejlík a filmový kritik Aleš Stuchlý.

Iniciativa Chcípl PES před několika dny zveřejnila trvalé adresy desítek poslanců. Později to sice označila za chybu, ale zároveň si místopředseda tohoto hnutí Jiří Janeček neodpustil komentář, že za zveřejnění adres může někdo úplně jiný než Chcípl PES.

Lukáš Hejlík z nabízených možností v kvízu tipoval, že za to podle Janečka může Facebook: „Řekněte mi, za co dnes nemůže Facebook. Mohli bychom tomu říkat Poslanci Analytica,“ glosuje gastronomický publicista s poukazem na známou kauzu zneužití dat uživatelů Facebooku.

Aleš Stuchlý zase tipoval asistentku sekretářky. „Ty asistentky a sekretářky jsou vždycky nejsnazší oběti. Nelíbí se mi to, vyloženě tuhle variantu hejtuju, a jestli to tak bude, tak budu zklamán. Ale myslím, že to tak bude,“ komentuje svůj výběr, aby se vzápětí dozvěděl, že za to podle Chcípl PES tentokrát nemohla ani asistentka, ani sekretářka, ale Petr Fiala. „No jo, premiér může vlastně za všechno,“ kýve Stuchlý.

Pokud ale existuje něco, co skutečně hýbe českou politikou, je to volba národního ptáka. Podle plánu Alexandra Vondry by se měl nyní začít zpracovávat předvýběr deseti ptáků, ze kterých si nakonec v anketě vybereme. Ale Hejlík se Stuchlým už mají o svých favoritech jasno.

„Za mě je favoritem dlask. Jednak je to krásné slovo, ale taky vypadá pěkně. Možná ještě datel jako ten lékař – já jako hypochondr mám rád lékaře a vyhledávám často jejich pomoc. Většinou to tedy k ničemu není, protože mně nic není,“ vyjmenovává možnosti Stuchlý.

Naproti tomu Hejlík míří jiným směrem. „Mně se líbí žluna. Nebo žluva. Podle toho, co byl ten hororový pták v Broučcích, kterého pak Hitchcock okopíroval od Karafiáta,“ vysvětluje.

Ale zpráv v Trafice nabídneme i tentokrát mnohem víc. Aleš Stuchlý prozradí, jaké zvíře chce začlenit do svého arzenálu česká armáda. Lukáš Hejlík se podělí o historku, kolik vody vypije velbloud a jestli zvládne i alkohol. A čeká vás i dezinformační okénko o tom, proč má podle konspirátorů Česko tak blízko k Izraeli – v hlavních rolích kupec Sámo a Praotec Čech.

Povedlo se Aleši Stuchlému uhrát nejhorší výsledek v dějinách Trafiky, jak si to přál? Nebo omylem všechno uhodl správně, a porazil tak Lukáše Hejlíka na celé čáře?

To zjistíte v plné verzi podcastu v přehrávači v úvodu článku.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované