Hlavní obsah

Vlevo dole: Chceme klausovat s korunou, nebo pavlovat s eurem?

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Bývalý premiér a prezident Klaus náhle volá po referendu.

Reklama

Článek

Ještě jsme se po svátcích ani nestačili rozkoukat, když prezident odpálil politickou bombu. Pojďme začít dělat kroky k přijetí eura, vyzval Petr Pavel.

Téma rozkolísalo vládní koalici - pro euro jsou Starostové, TOP 09, Piráti i část lidovců. ODS je sice v menšině, přesto určuje pozici vlády v této otázce.

Poslechněte si čerstvý Reaktor Vlevo dole:

„Zvlášť nepříjemná situace je to pro TOP 09, jejíž voliči euro chtějí. Jenže když jste menší strana a navíc kandidujete s ODS do evropských voleb, těžko si dupnete,“ říká Lucie Stuchlíková.

Ale jednotná není ani sama ODS, v níž ubývá skalních odpůrců a naopak přibývá podporovatelů. „I z ministra financí Zbyňka Stanjury mám dojem, že je mu už nepříjemné být na stejné straně s ANO a SPD,“ myslí si Václav Dolejší.

Do hry se ale vložila těžká váha, exprezident Václav Klaus. Který – považte – volá po referendu.

Která strana z tématu momentálně nejvíc těží? Změní ODS před příštími sněmovními volbami názor? A chtějí se Češi debatou zase prošvejkovat? Poslechněte si celý Reaktor!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované