Hlavní obsah

Vlevo dole: Proč má Andrej Babiš tak dobrou náladu?

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Andrej Babiš je zase jednou v dobré míře. Věříte mu?

Reklama

Článek

Na zahájení kampaně hnutí ANO ke komunálním volbám měl Andrej Babiš tak dobrou náladu jako už dlouho ne. Pozurážel konkurenci a vysmál se novinářům jako za starých dobrých časů.

Co tak příjemně naladilo šéfa opozice? Skoro to vypadá, jako by interní průzkumy hnutí věštily velký úspěch v komunálních volbách.

Například sociolog Jan Herzmann prorokuje, že ANO by mohlo zopakovat „oranžové tsunami“ z roku 2008, kdy voliči ČSSD dali hlasitě najevo nespokojenost s pravicovou vládou právě v krajských volbách.

„Hlavním tématem voleb budou drahé energie – a to dělá Babišovi radost ze dvou důvodů. Za prvé může rozjet svoji nejlepší disciplínu: co všechno by komu rozdal. A za druhé bude moci i kampaň ke komunálním volbám snáz postavit výhradně na svojí osobě,“ myslí si Lucie Stuchlíková.

Ale Václav Dolejší je skeptičtější: „V komunálních volbách se podle mě lidé budou přece jen rozhodovat podle místní zkušenosti. Podle mě se Babišovi nepovede udělat z toho referendum o vládě, jak si přeje.“

Jak si ve volbách povedou vládní strany? Která velká města nabízejí zajímavé duely? Kde je sociální demokracie? A miluje Lucie Stuchlíková tajně Andreje Babiše?

Poslechněte si celý díl v přehrávači v úvodu článku. V aktuálním dílu Vlevo dole jsme také vyhlásili vítěze letní soutěže Vlevo dole – naším nejvzdálenějším posluchačem je Ondřej, který nás poslouchá ze samotného jihu Argentiny.

Foto: Fanoušci Vlevo dole, Seznam Zprávy

Ondřej si Vlevo dole pouští v argentinské Ushuaie.

Proklikejte si celou mapu, kde si můžete všechny došlé fotografie prohlédnout nebo se na ní sami najít. Děkujeme všem účastníkům, jste skvělí!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované