Hlavní obsah

Vlevo dole: Doplatila na lásku k muži z ODS, hájí kolegyni Schillerová

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

I Jana Mračková Vildumetzová (ANO) se přimotala k aktérům kauzy Dozimetr. Alena Schillerová se jí ve čtvrtek ve Sněmovně zastávala.

Reklama

Článek

Mimořádná schůze k hlasování o nedůvěře vládě Petra Fialy nejde opozici tak dobře, jak si původně naplánovala. A podcast Vlevo dole je u toho.

ANO vyvolalo hlasování původně kvůli šéfovi civilní rozvědky Petru Mlejnkovi a jeho spojení s podnikatelem obviněným v kauze Dozimetr. Jenže Mlejnek den před schůzí rezignoval.

„Dál si opozice naplánovala stěžování na vzrůstající ceny energií – a ony jako na potvoru trochu klesly, i když je to samozřejmě spíš kosmetické,“ glosuje Václav Dolejší v aktuálním svižném díle Reaktor podcastu Vlevo dole.

A do třetice se ukázalo, že poslankyně hnutí ANO Jana Mračková Vildumetzová se stýkala s jiným obviněným z kauzy Dozimetr. Podle členů hnutí ANO je to ale něco úplně jiného než v Mlejnkově případě.

Server Neovlivní.cz zjistil, že mezi manželi Mračkovými a Zakaríou Nemrahem je blízký vztah. Muž, který nyní sedí ve vazbě, měl za nimi například jezdit i na Karlovarsko, odkud Mračkovi pocházejí.

„Ona se kdysi zamilovala do pana Mračka, vysoce postaveného člena ODS. Protože láska nenosí stranická trička. Ten obviněný byl kamarád pana Mračka, ona s tím nemá nic společného,“ zastává se stranické kolegyně Alena Schillerová v podcastu.

„Na výsledku to ale samozřejmě nic nezmění. Schůze proběhne, opozice si zařeční a vláda svou pozici uhájí,“ shrnuje Lucie Stuchlíková.

Jak moc dobrovolná byla Mlejnkova rezignace? Jak s projevem zabodoval Andrej Babiš? A je to celé jen zbytečná panika? Pusťte si aktuální Reaktor v přehrávači v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované