Hlavní obsah

Vlevo dole: Novináři do první řady a koukejte. Vládní strana se snaží změnit image

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Na pražské ideové konferenci lidovci představili svou vyhlazenou, moderní tvář.

Reklama

Článek

Průzkumy dlouhodobě pod pěti procenty, kulturní války a radikální straníci, kteří svými homofobními výroky straně moc nepomáhají. Lidovci v půlce volebního období řeší, jak se konsolidovat a oslovit víc voličů.

Autoři podcastu Vlevo dole se vydali na jejich programovou konferenci, kde lidovci slibovali bezpečnou zemi, ekologii, místa ve školkách nebo příspěvky na kroužky.

Poslechněte si reportáž Vlevo dole:

„Lidovci ze sebe chtějí smýt stigma zaprděných strejců, proto předvádějí elektroauta, technologie, mluví o řešení klimatické změny. Jenže ono je to těžké, když se pak vždycky nějaký straník přihasí s výroky, že hovězí je hovězí nebo že víno není alkohol,“ popisuje Václav Dolejší.

Výbušná témata už si lidovci vyříkali na vnitrostranické konferenci před měsícem – a shodli se, že radikální výroky by měly přestat. V pražském Cubexu už se tak líčily jen světlé zítřky.

„Moc konkrétních plánů ale na konferenci nezaznělo. S výjimkou 70 tisíc míst pro předškolní děti nebo příspěvků na kroužky to byly popravdě spíš takové fráze,“ hodnotí Lucie Stuchlíková.

Je Marianu Jurečkovi bližší virtuální realita, nebo dojení krav? Jak je možné, že Václava znudil i Temelín? A o kolik let na lidoveckém sněmu zestárla Lucie? Poslechněte si celou reportáž z ideové konference!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované