Hlavní obsah

Zákaz kouření, nebo konec skanzenu? Vlevo dole vybírá nejlepší zákon

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Protikuřácký zákon prošel navzdory odpůrcům, jakým byl i senátor Kubera, který ho označoval za „nikoterorismus“.

Reklama

Článek

Poslanci jsou většinou terčem kritiky, pojďme je ale jednou taky pochválit. Letní seriál podcastu Vlevo dole Horké hlavy tentokrát vybírá nejlepší zákon, který vzešel ze Sněmovny.

Lucie Stuchlíková hlasuje pro protikuřácký zákon a Václav Dolejší pro takzvanou „digitální ústavu“ neboli zákon o právu na digitální služby. A vy posluchači rozhodnete, kdo z nich má pravdu.

„Do pěti let musí stát komunikovat s každým jen digitální formou. Konečně skončí ten český skanzen, i když někdo by asi řekl ‚starý dobrý svět‘ – tedy byrokracie, papíry, razítka a leckde jako bonus protivná paní za přepážkou, která se vám vysměje, protože potvrzení máte na špatném formuláři,“ obhajuje svůj výběr Václav Dolejší.

slyšeli jste minulou epizodu horkých hlav?

Pesimistická Lucie Stuchlíková se ptá, jestli optimista Václav skutečně věří tomu, že se to stane. Sama nejvíc oceňuje protikuřácký zákon, platný od roku 2017.

„Vypadalo to, že končí svět, jak ho známe, že všechny hospody zkrachují a začíná nová totalita, kde už ani nemůžete svobodně foukat lidem karcinogenní látky do obličeje. Ale nic z toho se nestalo a všichni jsme rádi, že po večeru v hospodě nesmrdíme jak prezidentská ložnice v Lánech,“ pochvaluje si Lucie a těší se, že vítězství má v kapse.

Kdo z obou podcasterů má tentokrát pravdu? Hlasujte:

Anketa

Foto: Seznam Zprávy

Letní speciál politického podcastu Vlevo dole.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované