Hlavní obsah

Automobilka Ford chystá debut Mustangu na elektřinu

Už v pondělí automobilka Ford odhalí svůj nový elektromobil.Video: Karolína Štuková

 

Reklama

Po řadě náznaků, kterými automobilka Ford dráždila své fanoušky, je konečně jasno. Americký výrobce už za tři dny představí nový vůz, který se inspiroval legendárním Mustangem.

Článek

Ačkoliv u rýsovacích prken se designéři drželi od původních křivek vozidel Mustang poměrně daleko, přesto novinka jméno nezkrotného koně ponese – Mustang Mach-E. Podle slov vedení firmy se vůz zařadí mezi „nejnovější členy rodiny Mustang“.

Očekávaný debut nového Mustangu proběhne jen několik dní před začátkem autosalonu v Los Angeles. Premiéra vozidla současně spustí předběžné objednávky v zavádějící sérii First Edition v Evropě a USA. Cena zálohy na automobil zatím nebyla zveřejněna.

Ford láká potenciální zákazníky na ikonické logo chromovaného koně a elektrický pohon, proto E na konci jména. Mělo by jít o vůz kombinující prvky oblíbených SUV a pony car s typicky prodlouženou přídí.

Popularita elektromobility roste

Ford není jedinou automobilkou, která se pustila do výroby čistě elektrických a „zelenějších” modelů. Své úplně první auto s čistě elektrickým pohonem, se kterým má v plánu jít na trh, už představila třeba japonská Mazda.

Pokud jde ale o Ford, pro americký trh už uniklo několik informací. Jednou z nich například je, že Mustang Mach-E bude v nabídce s pohonem zadních či všech kol. V případě baterie s větší kapacitou a vyšším pohonem zadních kol by nové SUV mělo mít dojezd kolem 480 kilometrů. Je však třeba dodat, že pro evropský trh může být vůz nabízen s určitými rozdíly.

Na další parametry a informace si však automobiloví fanoušci budou muset ještě počkat.

Reklama

Doporučované