Hlavní obsah

Autorka Harryho Pottera napsala novou knihu pro děti. Vyjde v říjnu

Foto: Profimedia.cz

Spisovatelka Joanne Rowlingová se svým mužem Neilem Murrayem.

Reklama

Autorka příběhů o kouzelníkovi Harrym Potterovi Joanne Rowlingová napsala další knihu pro děti a mládež. Titul The Christmas Pig (Vánoční prasátko) o ztraceném plyšákovi vyjde 12. října ve více než dvaceti jazycích.

Článek

Nová kniha vypráví příběh malého Jacka, který má rád své plyšové prasátko a sdílí s ním všechny zážitky i trampoty až do osudného večera o Vánocích, kdy se prasátko ztratí.

Vánoce jsou ale časem zázraků, a tak nový plyšák, kterého Jack dostane, obživne a pomůže malému chlapci pátrat po jeho nejlepším kamarádovi, popisuje příběh britský vydavatel. O knize informovala Rowlingová na svém webu.

Rowlingová se proslavila sérií sedmi knih o škole kouzel, které vycházely v letech 1997 až 2007. Po celém světě se prodalo půl miliardy knih o Harrym Potterovi. Poté se Rowlingová věnovala tvorbě pro dospělé, knihu pro děti opět zveřejnila až v roce 2020.

Během pandemie chtěla vyjít vstříc dětem, které musely trávit většinu času doma, a na internetu zdarma zveřejňovala jednotlivé kapitoly z dětské knihy s názvem Ickabog. Příběh později vyšel i v tištěné podobě. Výtěžek z jeho prodeje šel na pomoc lidem zasaženým pandemií covidu-19.

Reklama

Související témata:

Doporučované