Hlavní obsah

Babiš a Zeman radikalizují společnost. Jsem občas zoufalá z toho, co přichází z Hradu, říká Němcová

Podívejte se na rozhovor s Miroslavou Němcovou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Některé výroky pana Ovčáčka jsou šílené. Vezměte si slova pana prezidenta. Umí si vůbec někdo představit, že by podobná slova říkal Tomáš G. Masaryk?“ ptá se poslankyně ODS Miroslava Němcová ve speciálu Televize Seznam k výročí 17. listopadu.

Článek

V našem speciálním vysílání z budovy Federálního shromáždění na Václavském náměstí dodává: „Když se lidé dozvídají z Hradu, že na Národní třídě budou protestovat a vzpomínat jenom blbečci, tak to vyvolává nějakou protireakci.“

Ona sama by prý květiny do koše neházela. Nicméně pro takový protest může mít prý i určité pochopení.

„Umím si představit lidi, kteří v roce 1989 dostali obuškem na Národní třídě. Ti lidé už často nevědí, jak se s tím mají poprat. Bylo by báječné si říct, že pieta je pieta, ale mám opravdu pochopení pro lidi, kteří už jsou ze současné situace bezradní,“ tvrdí poslankyně ODS Miroslava Němcová.

Společnost je podle Němcové velmi rozdělená a je velmi složité ji spojovat, protože hlavní moc se odvíjí od prezidenta a premiéra. Ti podle ní radikalizují společnost a nevysvětlují své aféry a kauzy.

Jak se dívá na kauzu premiéra Babiše? Proč neumí politici spojit českou společnost? Může za současný stav i ODS a její politika v 90. letech? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Doporučované