Hlavní obsah

Babiš se Pirátům neomluví, prý chtějí v Česku přepsat kulturní prostředí

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Andrej Babiš se Pirátům za své výroky omlouvat nehodlá.

Reklama

Premiér nehodlá vzít zpět své výroky, kdy konkurenční Piráty nařkl z podpory migrace, termín pro omluvu mu vyprší v neděli.

Článek

Premiér Andrej Babiš pokračuje ve své předvolební strategii, kdy se snaží své hlavní politické konkurenty z řad Pirátů vylíčit jako „promigrantskou“ stranu.

Odmítá se omluvit za své předchozí výroky, kvůli kterým jej Piráti chtějí zažalovat, a ve stejné linii chce pokračovat dál. Vyplývá to z jeho aktuálního příspěvku na Twitteru. „Nemám se zač omlouvat,“ napsal.

V deníku Právo byl také dnes publikován Babišův komentář, v němž premiér mimo jiné připomíná některé staré, pozitivně laděné postoje předsedy Pirátské strany Ivana Bartoše k migraci a tvrdí, že Piráti se svou politikou ohrožují budoucnost země.

„Je to ale politika, která může přepsat kulturní prostředí celé naší země k nepoznání a kvůli níž se naše děti a vnuci mohou ve své vlastní zemi ocitnout v menšině,“ je uvedeno v textu, pod nímž je podepsán premiér.

Piráti už minulý pátek zaslali Andreji Babišovi předžalobní výzvu, v níž jej vyzvali k omluvě za šíření „lží“ ve Sněmovně i na sociálních sítích.

Babiš v příspěvku na Twitteru napsal, že Piráti mají v plánu „nejdřív mapovat byty, zdanit přebytečné metry a pak vám tam někoho nastěhovat. Nejlíp nějakého migranta.“ Piráti v předžalobní výzvě žádají i stažení tohoto příspěvku.

„Premiér lže, neboť se bojí o moc a peníze, které jeho firmy tahají z kapes českých daňových poplatníků. Průzkumy ukazují, že mu teče do bot, rozhodl se tedy evidentně zahájit tuto negativní a lživou předvolební kampaň a je smutné, že zatím chybu nepřiznal. Piráti se na tuto úroveň nebudou snižovat, ve volbách chtějí zvítězit pozitivní kampaní a prezentací svého kvalitního programu,“ uvedl předseda Pirátů Ivan Bartoš. Strana dala Babišovi mezní termín k omluvě do neděle, potom má přijít žaloba.

Reklama

Doporučované