Hlavní obsah

Babiš už není v Česku druhým nejbohatším, Agrofert tolik nevydělává

Foto: Vojtěch Veškrna

Premiér České republiky Andrej Babiš.

Reklama

Nejbohatším Čechem zůstává Petr Kellner. Vyplývá to ze žebříčku nejbohatších Čechů a Slováků, který zveřejnil týdeník Euro.

Článek

Premiér Andrej Babiš si pohoršil v novém žebříčku nejbohatších Čechů a Slováků, který zveřejnil týdeník Euro. Babišův majetek se meziročně ztenčil o 20 miliard korun, týdeník nyní odhaduje jeho majetek na 71 miliard. Premiér si pohoršil už v roce 2018, kdy oproti roku 2017 přišel o 13 miliard korun. Odhad jeho jmění, které tvoří především holding Agrofert, se snížil kvůli klesající ziskovosti holdingu.

Nejbohatším Čechem zůstává majitel investiční skupiny PPF Petr Kellner s odhadovaným majetkem v hodnotě 310 miliard korun. U Petra Kellnera, jehož hlavní investice jsou ve splátkovém byznysu společnosti Home Credit a v telekomunikacích přes společnosti O2 Czech Republic a Cetin, se odhad jmění oproti loňsku nezměnil.

Druhou příčku obsadil realitní magnát Radovan Vítek. Třetí je vlastník skupiny KKCG Karel Komárek a Babiš obsadil až čtvrté místo. Těsně za Babišem skončil jeden z nejmladších českých miliardářů, třiačtyřicetiletý Daniel Křetínský, majitel Energetického a průmyslového holdingu (EPH) a také fotbalového klubu AC Sparta Praha.

Kromě Babiše si pohoršil kvůli padající ceně akcií textilky PFNonwovens i Oldřich Šlemr a David Beran kvůli nižší ziskovosti Profi Creditu. V žebříčku nejbohatších padesáti Čechů a Slováků se objevilo jedno nové jméno. Tím je většinový vlastník společnosti Livesport Martin Hájek.

Reklama

Doporučované