Hlavní obsah

Babišův dopis občanům stál kolem šesti milionů, prý to nebyla kampaň

Foto: Z facebookových stránek AB

Andrej Babiš k lidu promlouvá nejen na sociálních sítích, ale také dopisem za miliony.

Reklama

Červnový dopis premiéra Andreje Babiše občanům, v němž předseda ANO vypočítává úspěchy své vlády, stál s distribucí a reklamou kolem šesti milionů korun.

Článek

Zaplatí ho hnutí ANO, uvedl dnes ve Sněmovně premiér na dotaz pirátského poslance Jakuba Michálka. Distribuce dopisu je podle předsedy vlády předmětem reklamace, neboť někteří občané ho prý nedostali a dopisy prý končily v kontejnerech na odpad.

„Dopis jde na náklady hnutí ANO. Je to řádově kolem šesti milionů korun,“ uvedl Babiš na Michálkův dotaz. Na volebním účtu ANO se vyúčtování podle Babiše objeví, až bude faktura za náklady spojenými s dopisem zaplacena. „Určitě máme finance v pořádku, vždycky jsme je měli,“ dodal Babiš s tím, že Michálek má zbytečné starosti a jeho dotaz se netýká předsedy vlády. „Ty vaše dotazy sem vůbec nepatří, já tady vystupuju jako předseda vlády,“ dodal.

Babiš dopis formuloval jako osobní, podle některých formulací v něm ale vystupuje jako ministerský předseda. „Přál bych si, abyste na moji vládu vzpomínali jako na tu vládu, která čtyři roky makala a splnila to, co slíbila,“ napsal například.

I když se náklady spojené s dopisem objeví na volebním účtu ANO, jeho předseda odmítl, že by byl součástí předvolební kampaně. „My, na rozdíl od vás, neděláme žádnou kampaň, my se musíme postarat o následky tornáda, řešíme očkování, naše vláda má plné ruce práce a nemáme čas řešit kampaň jako vy,“ spílal Babiš Pirátům. „Teď budete mít dva měsíce prázdnin a můžete řešit kampaň, my budeme muset pracovat,“ řekl.

Babiš Pirátům naopak vyčetl nedávnou leteckou cestu jejich předsedy Ivana Bartoše do Bruselu. „Já se ptám, kde si Bartoš objednával letadlo do Bruselu, aby tam dělal pátou kolonu,“ uzavřel Babiš.

Reklama

Doporučované