Hlavní obsah

Batman otevřel první restauraci: Warneři a DC těží z Jokerova úspěchu

Úhlavní nepřítel mu zařídil vlastní restauraci. Poděkuje Batman Jokerovi?Video: Jan Marek, Warner Bros.

 

Reklama

Vůbec první restaurace zasvěcená Batmanovi, ale i Supermanovi a dalším postavám z komiksů DC. Otevřít ji má už letos na jaře filmové studio Warner Bros. v Londýně. Nápad je podle magazínu Forbes jakýmsi surfem na vlně popularity, kterou snímky DC v poslední době odstartovaly. Jako třeba pondělní dva Oscary pro Jokera.

Článek

Joaquin Phoenix si odnesl zlatou sošku na letošních cenách akademie za nejlepší herecký výkon v hlavní roli Jokera, který ukořistil „plešouna“ i za hudbu.

Na stříbrných plátnech zatím stále ještě hýří i pověstná Harley Quinn s tváří Margot Robbie. A přestože snímek Birds of Prey zatím budí spíše negativní reakce, stále poutá pozornost a tu koneckonců v divácích akčních filmů a fanoušků komiksů vzbuzují i nadcházející dva filmy: reboot Batmana obsazeného Robertem Pattinsonem a Suicide Squad 2 v režii vyzdvihovaného Jamese Gunna.

Na vlně úspěchu rovnou do chřtánů fanoušků

To vše vedlo Warnery k tomu, že se rozhodli do DC investovat ještě víc a sklízet úspěch i v jiných oblastech, které jsou lidem po chuti, jako třeba v gastronomii.

První restaurace na světě zasvěcená Batmanově komiksovému světu získala své jméno po ulici Park Row. To je pro okřídleného hrdinu nejdůležitější místo, protože právě v zde byli zavražděni jeho rodiče Thomas a Martha Waynovi.

Na rozdíl od fiktivního Gothamu však bude Park Row ležet v samém srdci Londýna na 77 Brewer Street poblíž náměstí Piccadilly Circus. Pojme až 330 hostů, kterým budou k dispozici tři bary a pět tematicky rozličných jídelních prostor.

Netopýří jeskyně nesmí chybět

To vše se bude rozkládat na více než 1 600 metrech čtverečních, jak jinak než v podzemí, kam mají návštěvníci sestupovat přes známou Batmanovu jeskyni.

Filmové studio Warner Bros. a DC Universe budou restauraci provozovat spolu s řetězcem Wonderland Restaurants, který zatím zveřejnil pouze jediný koncept: náhled na část věnovanou padouchovi jménem Tučňák, tedy repliku jeho fiktivního nočního klubu Iceberg Lounge, a to včetně takových detailů jako lampiček ve tvaru černých deštníků u každého stolu.

Vysoká cena prý za jedinečné zážitky

Podnik má otevřít ještě letos na jaře. Průměrná cena na jednoho hosta se v něm má pohybovat kolem 45 liber, tedy zhruba 1340 korun na osobu. Tématické drinky nebo sushi budou věnované třeba i Harley Quinn. Svůj koutek tu ale podle Forbesu bude mít třeba i Batmanův komorník Alfred Pennyworth.

Vůbec nejdražší část, Monarch Theatre (divadlo vedle Park Row, ze kterého Waynovi v osudný večer šli), více propojí gastronomický prožitek s tím filmovým: bude totiž využívat technologii videomappingu a promítat hostům k jídlu komiksové scény. Vyjde ale zhruba na trojnásobek běžné průměrné ceny, tedy 155 liber.

Částku, kterou studio spolupracující s mediální franšízou DC a řetězcem restaurací v Londýně do podniku investovalo, ani jeden z partnerů zatím nezveřejnil. Konkurenční Disney a Marvel Cinematic Universe stejně jako ostatní komiksové, fikční, akční a další příběhy i filmy v současnosti zprovozňují a otevírají další atrakce v zábavních parcích třeba napříč Spojenými státy nebo jako v případě Universal Studios – dalšího z rivalů – také v Číně.

Reklama

Doporučované