Hlavní obsah

Bezpečnostní veletrhy na výstavišti v Brně se přesunují na podzim

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Bezpečnostní veletrhy v čele s veletrhem obranné a bezpečnostní techniky IDET, které se měly na brněnském výstavišti uskutečnit letos v červnu, se kvůli přetrvávající nejistotě kolem koronavirové pandemie přesouvají na říjen.

Článek

V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí akce Michal Svoboda.

Společně s veletrhem IDET se do stejného termínu přesouvají i veletrh požární techniky a služeb PYROS a veletrh bezpečnostní techniky a služeb ISET.

„Z hlediska vývoje epidemické situace a omezení cestování jsme s přihlédnutím k významu a mezinárodnosti akce červnový termín vyhodnotili za stále ještě relativně rizikový. Věřím, že se jedná o poslední termínovou změnu,“ uvedl generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

Veletrhy už dříve uvedly, že na brněnském výstavišti se letos neuskuteční veletrh zemědělské techniky Techagro, lesnický a myslivecký veletrh Silva Regina ani akce Biomasa. Společnost Veletrhy Brno se s oborovými svazy dohodla na jejich zrušení a přeložení na příští rok. Podle předchozích plánů se měly uskutečnit letos v dubnu. Vzhledem k pandemické situaci ale není jisté, že bude možné pořádat hromadné akce.

Bezpečností veletrhy se konají ve dvouletém cyklu, naposledy se tak uskutečnily v roce 2019. Vystavovat tehdy přijelo asi 520 firem, na výstaviště dorazilo přes 26.000 návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Doporučované