Hlavní obsah

Bezrealitky kupuje realitku Maxima. Budou renovovat prodávané nemovitosti

Foto: Bezrealitky

Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky, se stává novým jednatelem společnosti Maxima Reality, jejímž majitelem je Vladimír Zuzák (vlevo).

Reklama

Český realitní portál Bezrealitky koupil podíl v realitní kanceláři Maxima Reality. Nová investice má pomoci se službou, kterou portál zavádí. Zaměří se na prodeje nemovitostí na klíč.

Článek

Známý portál Bezrealitky už tak úplně bez realitky nebude.

Portál pro online prodej nebo pronájem nemovitostí koupil poloviční podíl ve společnosti Maxima Reality. Šéf Bezrealitky Hendrik Meyer se zároveň stane jejím jednatelem.

Nové partnerství má pomoci firmě rozjet novou službu. Bezrealitky začne prodávat nebo nakupovat nemovitosti pro klienty na klíč.

V novému modelu spolupráce se počítá i s vlastními investicemi do zhodnocení nemovitosti před prodejem nebo rychlým výkupem domu či bytu, jak říká vedení firmy, „s cílem maximálně zhodnotit potenciál nemovitosti a zvýšit její tržní hodnotu“.

Bezrealitky:

Bezrealitky je služba nabízející možnost přímého prodeje nebo pronájmu nemovitosti.

Měsíčně portál navštíví více než půl milionu zájemců o bydlení a každý měsíc se jeho prostřednictvím prodá zhruba 800 a pronajme kolem 4 000 nemovitostí. Portál mimo jiné nabízí také kompletní správu a pronájem nemovitostí.

Portál uvádí, že na provizích, které by jinak museli zaplatit realitním kancelářím, ušetřil klientům za rok 2020 kolem dvou miliard korun.

Jak nová služba funguje?

Firma má v plánu za vlastní finanční prostředky opravovat a renovovat nemovitosti a tím zvýšit jejich cenu. Portál uvádí, že si na sebe chce v rámci partnerské spolupráce s klasickou realitní kanceláří sám vydělat právě navýšením hodnoty nemovitosti. Dopředu fixně a individuálně stanovená cena za práce se odečte z konečné prodejní ceny za upravené prostory.

Na realitním trhu je to novinka, pokud jde o kombinaci pronájmu/prodeju bez realitních makléřů a prodeje na klíč. Třetí cestou se v případech, kdy to bude pro majitele nejvýhodnější řešení, může stát expresní odkup nemovitosti přímo službou Bezrealitky, případně expresní vyplacení části ceny nemovitosti.

Foto: Bezrealitky

Český portál Bezrealitky zavádí novou službu Komfort a zásadně rozšiřuje byznys.

„Abychom dokázali odbavit všechny zájemce po celé republice, potřebujeme v podstatě ihned zajistit desítky prověřených specialistů v jednotlivých krajích. To rozhodně nebylo v našich vlastních silách, proto jsme hledali a našli vhodného partnera,“ zmiňuje Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky.

Bezrealitky nadále bez realitek

Meyer zároveň upozorňuje, že nová spolupráce nebude zasahovat do aktuální podoby portálu. Ten bude nadále fungovat zejména pro prodej a pronájem svépomocí bez provize a zůstane realitním kancelářím a makléřům uzavřen. Bez výjimky bude platit, že specialista prodeje ze společnosti Maxima Reality se do procesu zapojí pouze na výslovnou žádost prodávajícího přes objednávku služby Komfort.

Reklama

Doporučované