Hlavní obsah

Biskupství v Hukvaldech otevřelo vzdělávací centrum

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Programy zaměřené na ekologii a přírodu bude nabízet Hukvaldský biskupský environmentální resort Hubert. Sídlí v těsném sousedství obory ve zrekonstruovaném objektu, který dříve sloužil jako zázemí pro správce loveckého zámečku.

Článek

Rozsáhlá oprava domu a jeho přebudování na vzdělávací zařízení vyšla na téměř 22 milionů korun. „Historický objekt v těsném sousedství zámku nabídne návštěvníkům prostorný sál s učebnou a interaktivní tabulí. K dispozici budou didaktické pomůcky a laboratoře s mikroskopy a dalším laboratorním vybavením. Děti budou zkoumat například složení vody a půdy. V budově je také druhý přednáškový sál, kde bude možné pořádat různé workshopy nebo besedy. Blízkost obory přímo nabízí pozorování chované zvěře a prohlídky s oborníkem,“ uvedl mluvčí ostravsko-opavského biskupství Pavel Siuda.

Už v létě resort připravuje příměstské tábory. „Program pro děti připraví vyškolení lektoři. Vzdělávací aktivity a různé kreativní dílny budou k dispozici v letních měsících také dětem, které na Hukvaldy zamíří o víkendech,“ doplnil Siuda.

Vzdělávací středisko s bezbariérovým přístupem bude fungovat v Hukvaldech na Frýdecko-Místecku celoročně a za každého počasí. „Nabídka programů a kreativních dílen bude aktualizována s ohledem na roční období. Vzdělávací aktivity budou nejen v objektu resortu, ale lze využít rovněž blízkost Obory Hukvaldy, přilehlý zámecký park nebo přírodní rezervaci Palkovické hůrky,“ řekl mluvčí. Děti se mohou těšit například na kreativní dílny.

„V tvořivých dílnách budeme pracovat se dřevem, korálky, stavět ptačí budku nebo hmyzí hotely. K dispozici bude i potřebné nářadí a materiál. Kdo bude mít o program zájem, stačí, aby si prostřednictvím objednávkového formuláře vybral z naší nabídky, a když se kurz naplní, tak jej pro zájemce připravíme. Minimum je deset lidí,“ uvedla manažerka resortu Nela Vachtarčíková. Více informací včetně aktuálních programů mohou zájemci najít také na www.ekohubert.cz. Resort rozšíří nabídku aktivit v turisty vyhledávaných Hukvaldech, kam nyní lidé míří například ke zřícenině středověkého hradu nebo na procházku nejstarší oborou v České republice.

Reklama

Doporučované