Hlavní obsah

Bohumín má první 3D hřiště, testuje zda o něj bude zájem

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Bohumín na Karvinsku testuje novinku v podobě 3D hřiště. Díky speciálnímu nástřiku trojrozměrných obrazců se děti naučí rozvíjet představivost, koordinaci pohybů a zlepší si prostorovou orientaci.

Článek

Pilotní projekt vyšel radnici na zhruba 100 tisíc korun. Pokud se hřiště městu osvědčí, mohly by se 3D nástřiky objevit i na dalších místech ve městě.

„Dekorativní trojrozměrné značení na hřišti v Tovární ulici vytvořila specializovaná firma. Jde o čtyři typy barevných prvků, které u dětí rozvíjejí představivost, prostorovou orientaci a učí je i základy abecedy, takže umožní dětem nejen dostat ze sebe přebytečnou energii, ale také se něco naučit,“ uvedla mluvčí radnice Jana Končítková.

Mezi prvními zábavní plochu otestují děti z nedaleké základní a mateřské školy, ale hřiště je volně přístupné také veřejnosti.. „Pro instalaci je nutný kvalitní povrch. Na Tovární jsme loni nechali nově vyasfaltovat hřiště, takže značení proběhlo bez problémů,“ uvedla Irena Šlachtová z odboru školství, kultury a sportu.

Speciální hřiště vzniklo na menším ze dvou sousedících hřišť. Větší hřiště město upravovalo už loni, kdy na něm nechalo udělat nový asfaltový povrch, lajny, opravilo basketbalové koše a letos ještě nechalo instalovat také nové fotbalové branky.

Reklama

Související témata:

Doporučované