Hlavní obsah

Boj o primátora Jihlavy: Zaberou Trumpova hesla, nebo nová stranická naděje?

V Duelu diskutovali Vratislav Výborný z ČSSD a Petr Laštovička z ODS.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jeden si vzal za své Trumpovo heslo a svou kampaň vede ve stylu „Jihlava first“, o druhém se mluví jako o regionální naději ODS. V komunálních volbách na Vysočině se spolu utkají lídr kandidátky ČSSD Vratislav Výborný a Petr Laštovička, který vede boj o voličské hlasy za občanské demokraty. Kdo z nich má větší šanci to dotáhnout do primátorského křesla?

Článek

Vratislav Výborný je zkušený komunální politik, který původně v regionu zakládal ODS. Kvůli ideovým rozepřím se ale s občanskými demokraty rozešel. V posledních letech pak v Jihlavě hájí barvy ČSSD. Ve svém programu, kterým oslovuje voliče, má jako hlavní prioritu investice, jež se mají týkat zejména vodovodů a kanalizací, chodníků a komunikací. K financování by město mělo v maximální míře podle jeho představ využívat dotační tituly. Ve shodě se svým volebním heslem „Jihlava first“ chce pak v otázkách dopravy preferovat jihlavské občany a pro ty, kteří denně přijíždějí, rezervovat pouze placená parkoviště.

Lídr občanských demokratů Petr Laštovička je pak novou tváří strany v komunálních volbách. V Jihlavě se sice narodil, nicméně tady dlouhodobě nežije. Nemá ani zkušenost s komunální politikou. I tak ale tvrdí, že problémy města zná a má i recept na jejich řešení. Za svou prioritu si dal revitalizaci Masarykova náměstí, opravu Horáckého zimního stadionu nebo stavbu nového dopravního terminálu. Kromě toho by rád podpořil dostavbu vnitřního a vnějšího městského okruhu nebo výstavbu nového parkovacího domu v širším centru města.

Reklama

Související témata:

Doporučované