Hlavní obsah

Bojkovice dokončují rekonstrukci koupaliště asi za 30 milionů Kč

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Bojkovice na Uherskohradišťsku dokončují první etapu rekonstrukce venkovního koupaliště v Tovární ulici. Přijde na bezmála 30 milionů korun, hotovo by mělo být do několika týdnů.

Článek

Práce radnice financuje ze svého rozpočtu, s otevřením koupaliště však počítá až příští rok, řekl dnes ČTK starosta Petr Viceník (ODS).

Práce začaly loni na podzim bouráním zastaralých technologií a jímek. „Už je tam instalována čisticí technologie, která je v tuto chvíli pod zemí. Nad těmito jímkami je vystavěna provozní budova, kde je ovládání filtrací a elektroinstalace celého bazénu. Do bazénu byla vložena nerezová vana plus atrakce jako vodní trysky, vodní děla. Je tam doinstalovávána v tuto chvíli skluzavka a další zábavné prvky jako lana, sítě a podobně,“ uvedl starosta.

Stavbaři se podle něj postarají také o terénní úpravy nebo instalaci závlah. „Bazén bude generovat relativně velké množství odpadní vody, která by jinak odtekla bez užitku do potoka. Chceme tuto vodu využít k závlaze bazénu,“ řekl Viceník.

Ve druhé etapě rekonstrukce koupaliště plánuje radnice stavbu budovy se šatnami, sprchami, bufetem, vířivkou, saunou a terasou pro slunění návštěvníků. Dokončena však zřejmě bude až v roce 2021. „Máme hotovou projektovou dokumentaci a připravenou soutěž na dodavatele stavby. Náklady by neměly přesáhnout 15 milionů korun,“ uvedl starosta. Kvůli chybějícímu zázemí i pandemii nového typu koronaviru předpokládá, že město zmodernizovaný areál otevře až příští rok v květnu.

Koupaliště navštěvují každoročně tisíce lidí. Podle starosty jej využívají jak místní, tak i turisté, pro které představují Bojkovice jedno z výchozích míst pro poznávání krajiny Bílých Karpat. K ubytování přes letní sezónu lidé využívají například místní kemp.

Reklama

Doporučované