Hlavní obsah

Bojoval jsem s lidmi, o nichž píše rozvědka, popisuje pán evropského nebe

Co se děje, když letadlo zabloudí? Startují gripeny, říká šéf Řízení letového provozu.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Zní to možná legračně, ale aby mohlo létat víc letadel, musíme zrušit ve vzduchu hranice, říká Jan Klas.

Článek

Máme miliardu na účtu, a to může někoho dráždit. Různé skupiny na nás útočí průběžně, vypráví v otevřeném rozhovoru v pořadu Kam to bude? nejdéle sloužící státní manažer Jan Klas. Šéfuje Řízení letového provozu, což je firma, která se stará o „vzdušné dálnice“ nad Českem. Ty ročně využije na 900 tisíc letadel.

„Kdyby se na nebi objevil tak zvaně Bludný Holanďan, tak v krajním případě startují gripeny. A to většinou piloty těch bloudících letadel probere,“ říká Klas, který je aktuálně ve vedení evropské asociace sdružující poskytovatele letových provozních služeb. Takže má tak trochu pod palcem celé evropské nebe.

„Zní to hezky, ale dělat předsedu 35 velkým egům není moc vládnutí,“ směje se muž, který už ve funkci přežil deset ministrů dopravy.

Proč ho politici nejvíce štvou, když si nadávají do autistů? Jaká je budoucnost letecké dopravy nad Evropou? Jakou nemocí z povolání trpí zaměstnanci ŘLP? A prošel by moderátor jako řídící letového provozu? Podívejte se v novém díle pořadu Kam to bude?.

Nové díly pořadu Kam to bude?, v němž Adam Junek zpovídá v netradičním formátu kapitány a kapitánky českého byznysu, sledujte na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv i na Facebooku.

Reklama

Doporučované