Hlavní obsah

Boxer Vladimir Kličko ukončil kariéru

Vladimir Kličko ukončil kariéruVideo: AP, Ruptly

 

Reklama

Jednačtyřicetiletý boxer a několikanásobný světový šampion v těžké váze Vladimir Kličko ve středu pověsil boxerské rukavice na hřebík. K jubilejnímu sedmdesátému zápasu tak už do ringu nenastoupí.

Článek

Mladší z bratrů Kličkových se v ringu objevil devětašedesátkrát, 53 zápasů ukončil knockoutem, jedenáctkrát o jeho výhře rozhodli rozhodčí, pětkrát pak odešel jako poražený. V posledních dvou zápasech ale přišly dvě z oněch pěti proher. V listopadu 2015 ho porazil Tyson Fury, letos v dubnu pak dosud neporažený Anthony Joshua.

Dlouho se spekulovalo, že právě s Joshuou by se mohla chystat odveta. Teď ale veškeré spekulace utnul Kličko, když ve svém prohlášení oznámil konec bohaté kariéry.

„Jako boxer jsem dokázal vše, o čem jsem snil, teď se chci věnovat další fázi svého života, bez boxu,” uvedl. „Nechal jsem si dostatečný časový odstup po mém posledním souboji s Joshuou,” vysvětloval ukrajinský šampion, proč se pro konec kariéry nerozhodl okamžitě po prohraném zápase.

Během své kariéry se stal šampionem WBC, WBO, IBF, IBO i WBA v těžké váze. V roce 1996 získal na olympiádě v Atlantě zlatou medaili za box v super těžké váze, v tomtéž roce také stříbro na mistrovství Evropy.

Se svým bratrem Vitalijem bydlel v mládí v české Mimoni, kam chodili oba budoucí boxeři na gymnázium.

Reklama

Související témata:

Doporučované