Hlavní obsah

Británii ochromuje sněhová kalamita, na letišti Stansted uvázly stovky cestujících

Na britském letišti Stansted uvízlo kvůli počasí 300 pasažérůVideo: AP

 

Reklama

Velkou Británii trápí od čtvrtečního rána náledí a silné sněžení. Společnost Ryanair zrušila nejméně 16 letů.

Článek

Obyvatelé britských ostrovů řeší komplikace letecké dopravy kvůli silnému sněžení. Na letišti Stansted v Londýně přes noc čekalo na svůj spoj asi 300 pasažérů. Společnost Ryanair zrušila nejméně 16 letů.

Cestující si na sociálních sítích stěžovali na chaos a nezvládnutí situace ze strany letištního personálu. „Stovky zákazníků jsou ponechány na Stanstedu bez informací a pomoci,“ napsal například uživatel Paul Hope na Twitteru.

Mluvčí letiště Stansted ve středu uvedl, že čekající pasažéři dostanou od zaměstnanců lehátko a přikrývku. Jestli se tak skutečně stalo, ale není jasné. „Rozhodně žádné deky, jídlo ani jakákoli jiná podpora pro pasažéry, kteří tady čekají už přes osm hodin,“ komentovala situaci na Twitteru uživatelka Lucy Weyinmi.

Sněžení v Británii komplikovalo silniční a leteckou dopravu už ve středu.

Britský meteorologický úřad hlásí, že se počasí nezmění ani v pátek. Také varuje, že může opět docházet ke komplikacím v letecké dopravě. Nejnižší stupeň varování bude platit na severu Anglie a v části Skotska.

Ve čtvrtek platí kvůli náledí výstraha pro celý Wales a jih Anglie včetně Londýna. Podle deníku The Guardian muselo několik motoristů v oblasti Lake District v důsledku nebezpečných podmínek opustit svá vozidla na silnici do průsmyku Honister.

Vytrvalé sněžení ve středu způsobilo rozsáhlé výpadky elektřiny. Energetikům se už podařilo většině odběratelů dodávky obnovit. Bez proudu bylo ve čtvrtek ráno okolo 900 domácností, uvedl zpravodajský server BBC.

Reklama

Doporučované